Situace s objevy v NMS dosáhla rozuzlení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Situace s objevy v NMS dosáhla rozuzlení

Situace s objevy v NMS dosáhla rozuzlení

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 8. 2016 13:53 20
Reklama

Včera jsme vás informovali o zprávě hráče No Man’s Sky ohledně mizejících pojmenovaných objevů. Celou nepříjemnou situaci se mu nakonec podařilo vyřešit opětovnou instalací hry, nyní se však zdá, že celá věc měla daleko jednodušší vysvětlení.

Uživatel diskuzního fóra Reddit s přezdívkou Ultrasilvanus, který byl právě jedním z hráčů, poukazujících na zmiňovaný problém, totiž updatoval svůj původní příspěvek s vysvětlením, že v době reportování celé záležitosti nebyl připojen k serverům hry. Když tento nedostatek napravil, jeho objevené planety, hvězdné systémy i živočišné a rostlinné druhy byly zas na svém místě. Celá situace se tedy otočila a to rozhodně ve prospěch No Man’s Sky.

Hra zjevně neuchovává perzistentní vesmír, namísto toho generuje vaše okolí v průběhu jeho objevování a zas jej rozkládá, když lokalitu opustíte. Ostatní hráči následně vidí to, co jste viděli vy, protože generované prostředí pochází ze shodného zdroje a váš postup hrou je ukládán na centrální server hry a odtud se také znovu stáhne, pokud objevené světy navštívíte znovu. Celý systém funguje, dokud jste připojeni k internetu. Pokud je ovšem jakýkoli problém se servery No Man’s Sky, s PlayStation Network nebo s vaším domácím připojením, nastanou výše zmiňované problémy.

Originální post na Redditu už uživatel smazal, naštěstí se dobré zprávy šíří rychle a pokud vás zrovna tahle nepříjemnost od hraní odrazovala, můžete si oddechnout. I nám se ulevilo, protože zdánlivě nekonečné vesmírné dálavy by bez existence Makalosaura na jedné z planet byly ještě o něco mrazivější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama