Assetto Corsa prý bude podporovat PS VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Assetto Corsa prý bude podporovat PS VR

Assetto Corsa prý bude podporovat PS VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 8. 2016 10:31
Reklama

Závodní simulátor Assetto Corsa se na PC těší už několik let velmi dobré pověsti. Pozítří vychází konečně také na konzolích Xbox One a PlayStation 4. A vypadá to, že druhá jmenovaná platforma se časem dočká i podpory VR.

Driveclub VR i Gran Turismo Sport vyjdou ještě letos a obě se pyšní plnou podporu headsetu PlayStation VR. Náročná simulace od italského studia Kunos Simulazioni na PC už s virtuální realitou úspěšně koketuje, ale na konzolích jsme v ní zatím příliš nedoufali. Jednak v tomto ohledu nic nenasvědčovalo tomu, že by na PS VR mělo dojít a pak, žili jsme v domnění, že úspěchem bude skutečnost, že se podaří rozjet v adekvátní kvalitě hru samotnou a na virtuální realitu nebude zbývat v záloze žádný výkon. Vypadá to ale, že se můžeme těšit na další závodní titul kompatibilní s chystaným headsetem od Sony.

S touto informací přišel alespoň magazín finder.com.au, jehož autor Chris Stead měl možnost v Sydney hru vyzkoušet na zvláštní akci. Nikdo z vývojářů na místě sice nebyl, ale místní australský distributor webu prozradil, že podpora pro PlayStation VR do hry přibude po vydání prostřednictvím některého z budoucích patchů. Vzhledem k tomu, že nejde o autory potvrzenou informaci, je třeba ji brát s rezervou, na straně druhé by však měl být zdroj s tímto problémem dobře obeznámen. Jak také podotýká finder.com.au, není až tak nelogické očekávat, že vývojáři o něco podobného usilují. V konkurenci dalších závodních her by absence PS VR mohla pro některé potenciální zákazníky představovat důvod k tomu, aby dali přednost jiné hře.

Na Hrej.cz budeme recenzovat verzi pro konzoli PlayStation 4 a testu se ujme odborník na slovo vzatý, všemi mastmi mazaný Petr Strecker.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama