Driveclub VR s novými tratěmi už na podzim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Driveclub VR s novými tratěmi už na podzim

Driveclub VR s novými tratěmi už na podzim

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 7. 2016 10:42 3
Reklama

Dlouho trvající nejistota ohledně budoucnosti prototypu Driveclub VR končí. Společnost Sony na japonském PlayStation Blogu oznámila, že v zemi vycházejícího slunce půjde o jeden z launchových titulů pro headset PS VR.

Mnoho podrobností zatím není k dispozici, ale japonská mutace PS Blogu slibuje pohled z kokpitu a realistický 3D zvuk. Pokud jde o detaily vydání na západních trzích, zatím se na informace stále čeká. Někdejší šéf projektu Paul Rustchynsky se ale na Twitteru k této informaci překvapivě přihlásil a prozradil, že hra nabídne i nové tratě. Zajímavé je to už z toho důvodu, že původní tým Evolution Studios nechala Sony už v březnu rozpustit a jeho členové pak přešli pod Codemasters.

Dlouho tak panovala velká nejistota, co s původně slíbeným VR Driveclubem bude, kdo se prototypu ujme a zda vůbec bude dokončen, když jeho původní autoři v Sony skončili. Ta nejpalčivější otázka už je zodpovězena - Driveclub VR naštěstí vyjde. Většina ale zůstává zatím bez odpovědi. Kdo hru dělal a dodělal? Kdy se dostane do Evropy? Půjde také o launchový titul? Co bude přesně obsahovat? Půjde původní Driveclub upgradovat na VR verzi, ať už formou DLC nebo za nějaký poplatek přejít na nový titul? A hlavně by nás zajímalo, co s tím má společného Paul Rustchynsky. Že by přeci jen na tento vývoj navzdory rozpuštění studia nějak dohlížel? Samé otázky. K dispozici jsou alespoň první tři obrázky ze hry.

O VR verzi Driveclubu jsme prvně psali loni v říjnu při příležitosti veletrhu Paris Games Week a pak znovu letos v březnu během GDC 2016 v kalifornském San Franciscu. Ještě v Paříži vývojáři z týmu Evolution Studios prezentovali původní značně omezený prototyp za zavřenými dveřmi. Během GDC už šéf projektu Paul Rustchynsky na Twitteru lákal, že detaily prozradí v červnu na E3. K tomu už ale nakonec nedošlo.

Hra podle dřívějších zpráv zvládá běh v 60 snímcích za sekundu a navzdory tomu, že vývojáři museli optimalizovat grafiku kvůli vyššímu frameratu, vypadá údajně výborně. Rustchynsky před několika měsíci také ujistil fanoušky, že se hra i v PS VR verzi stále stejně skvěle ovládá na gamepadu, ačkoli k prezentaci autoři využili volant. Rozhodně ale není podmínkou. Rustchynsky se rovněž nechal slyšet, že s klasickým ovladačem se navíc i ve VR Driveclub překvapivě dobře řídí nejen z kokpitu, ale také při pohledu zpoza vozu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama