Colantonio v novém videu představuje Prey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Colantonio v novém videu představuje Prey

Colantonio v novém videu představuje Prey

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 7. 2016 07:23 3
Reklama

Prey 2 byla jednoznačně nejmilejším překvapením letošní E3 konference Bethesdy. Velmi působivý trailer v kombinaci s opravdu skvělým grafickým zpracováním rozproudil v našich myslích lecjaká očekávání a hlavně jednu zásadní otázku – co to vlastně bude? A proč se to jmenuje Prey?

Na tyto a jiné zvídavé dotazy nyní odpovídá sám vedoucí vývoje Raphael Colantonio. V nově vydaném videu přímo z dílny Arcane Studios hovoří o tom, že Prey není pokračováním. Nejde ani o remake nebo reboot, prakticky ve hře nenaleznete jakoukoli návaznost na střílečku z roku 2006. Podle Colantonia jde spíše o nové uchopení původního konceptu.

Vývojář dále popisuje, do jaké škatulky bychom si hru měli zařadit. Předně, nehledě na trailer z E3, nepůjde o horor. Veškeré prvky psychologického thrilleru se budou točit kolem vlastní identity, ve hře budete zjišťovat, kým hlavní hrdina Morgan vlastně je. Nepůjde ani o čistokrevnou střílečku, a ačkoli bude hra obsahovat značný zbraňový arzenál, ve skutečnosti půjde o silně příběhovou hru s akčními prvky a RPG systémem.

Kromě zbraní budou ve hře figurovat i zvláštní schopnosti, které se můžete od mimozemských entit naučit. Navíc, vesmírná stanice je vědeckým zařízením, takže se můžete těšit na pěknou řádku nejrůznějších přístrojů a udělátek, které vám vaše putování zjednoduší a budou mít zásadní vliv na váš styl hraní. Podobně jako v Dishonored vám příběh bude do cesty klást zásadní rozhodnutí, která se později v příběhu projeví. Hra by obecně měla cílit na fanoušky dobrodružství Corva Attana a Colantonio zdůrazňuje, že Prey bude typickou hrou od Arcane se všemi klíčovými aspekty.

Ačkoli nás zrušení původního projektu Prey 2, který si nás kdysi získal velmi povedeným trailerem s atmosférou sci-fi westernu, dost zklamalo, zdá se, že duchovní nástupce bude více než slušnou náhradou. Důvěru v něj budí i fakt, že na hře pracuje Chris Avellone, legendární vývojář a spoluzakladatel studia Obsidian, v jehož rukou se snad každá hra mění v ryzí zlato. Jmenujme například Fallout 2, Icewind Dale, Star Wars: Knights of the Old Republic 2 nebo loňské Pillars of Eternity. O kvalitách Prey se budeme moci snad přesvědčit už příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama