Interface No Man's Sky se inspiroval Destiny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Interface No Man's Sky se inspiroval Destiny

Interface No Man's Sky se inspiroval Destiny

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 7. 2016 12:09
Reklama

S tím, jak se vydání vesmírného simulátoru No Man's Sky rychle přibližuje, dozvídáme se více a více detailů o hře samotné, které se až do poslední chvíle podařilo vývojářům utajit. Tentokrát bude řeč převážně o inspiraci menu a inventářem v Destiny.

Některé prvky nabídky v No Man's Sky hodně připomínají šachovnicový systém Destiny s jeho kurzorovým ovládáním. Podobnosti mezi oběma hry a jejich panely není těžké najít a těsně před vydáním tak konečně unikají ze hry i záběry, které prozrazují více o těch částech hry, jejichž princip nám až dosud zůstal skrytý. Menu a systém upgradů využívají zřejmě shodnou filozofii, pokud jde o design uživatelského rozhraní i podobný kurzor. Z obrázků si ostatně můžete sami udělat nejlepší představu.

Na shodné prvky upozornily třeba magazíny GameSpot, britský Eurogamer nebo SegmentNext. Vývojáři ze studia Hello Games nicméně tuto věc nijak nekomentovali, a není tak zřejmé, zda jde o náhodu, nebo vědomou inspiraci. Na které ostatně nemusí být nic špatného. Práce s inventářem patří mezi ty nejpříjemnější věci v Destiny a jakkoli se nemusí jevit nijak revolučně, stačí pár minut, aby vám došlo, jak chytře je celý systém vymyšlen, jak je praktický, efektivní a že někomu muselo dát pořádnou práci tohle vše vymyslet a odladit. Přinejmenším na konzolích těžko hledá konkurenci. Na PC se pochopitelně s myší a klávesnicí nabízí i lepší alternativy, ale tohle je skvělé řešení ušité na míru gamepadu.

Kromě toho se fanouškům také podařilo na záběrech ze hry zpozorovat novou neznámou mimozemskou formu života, která bude určitě ve hře figurovat coby NPC. Její obrázek najdete níže v galerii stejně jako ostatní obrazové materiály.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama