PES 17 má exkluzivní partnerství s FCB
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PES 17 má exkluzivní partnerství s FCB

PES 17 má exkluzivní partnerství s FCB

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 7. 2016 12:04 9
Reklama

Souboj mezi sériemi FIFA a Pro Evolution Soccer se odehrává nejen na poli kvality samotného zpracování kopané, plynulých pohybů a kvalitně zpracovaných obličejů. Zásadní jsou zejména licence, téma, u kterého dlouhodobě panuje přesvědčení o silné převaze série od EA. Konami, autoři PES, však letos přichází se silným partnerem.

Není jím nikdo jiný než FC Barcelona, fotbalový klub, který zaměstnává například dvě útočnická esa, Messiho a Neymara. Jeden z hlavních bodů partnerství je exkluzivní zastoupení stadionu Camp Nou v PES 17 a dalších následujících dílech. Podle prezidenta Konami Digital Entertainment Tomotady Tašira je toto opravdový krok kupředu:

„Blízká spolupráce s týmem podobného věhlasu nám umožňuje představit Pro Evolution Soccer široké základně fanoušků. Toto partnerství nám umožní přístup k těm nejlepším hráčům moderní kopané a k jednomu z nejuznávanějších současných klubů. Série PES je známa pro svůj realismus a věrohodné ovládání, takže spojení mezi tak schopným týmem a hrou, která jeho umění oslavuje, je více než příhodné.“

Spolupráce se projeví zejména velmi kvalitním zpracováním obličejů jednotlivých hráčů a jejich výrazů. Detaily mají postihovat i tetování a různé další charakteristické prvky těl hráčů. Nepůjde ale jen o vizuální dojem. Díky technologii Team ID a Player ID totiž mají hráči mít i svůj přirozený herní styl a emoce. Screenshoty ze hry zatím vypadají až neuvěřitelně dobře a nemohli jsme si nevšimnout, že si hráči nově budou i svlékat dresy. O to významnější tedy bude věrné zpracování zmiňovaných tetování a v Konami by si měli pojistit licence od jednotlivých inkoustových umělců, aby se zbytečně nevystavili kontroverzi jako konkurence v případě NBA2K16.

Konami také kromě licence na hvězdy klubu dostane prominentní reklamní plochy kolem stadionu Camp Nou a při zápasech bude hra významně prezentována. Ve hře pak budou probíhat speciální akce v myClub režimu, díky kterým si známé tváře Barcelony budete moci přidat do svého týmu snů. Přítomna bude i hymna klubu s názvem „Himno“ a slavní hráči časů minulých v rámci FCB Legends pro myClub.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama