Batman od Telltale bude mít “multiplayer”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Batman od Telltale bude mít “multiplayer”

Batman od Telltale bude mít “multiplayer”

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 7. 2016 08:17 3
Reklama

Počínaje novou epizodickou adventurní sérií Batman se hry od Telltale Games budou moci pochlubit jednou zajímavou novinkou, kterou vývojáři dávají najevo svou snahu alespoň trochu posouvat mechanismy svých titulů kupředu. Ostatní hráči se budou moci zapojit do vaší hry a pomoci vám s rozhodnutími, která činíte.

Telltale přišli se zajímavým nápadem, jak do hry zapojit další hráče, aniž by ztratila své nezaměnitelné kouzlo. Novinka umožní být při hraní online ve spojení s dalšími lidmi, podobně jako když vám s rozhodováním pomáhá někdo doma při gaučovém hraní. Navíc jde o chytrý způsob, jak hru učinit ještě atraktivnější pro streamování. Další hráči/diváci se totiž mohou podílet na rozhodování a pomoci vám s obtížnými volbami a morálními dilematy.

Nejde tak o multiplayer v pravém slova smyslu jako spíš sdílení zážitku a tuto funkci nazvanou Crowd Play mají v budoucnu podporovat všechny hry od Telltale. Funkce bude volitelná. Pokud se ji rozhodnete využít, hra vygeneruje webovou adresu, kterou můžete sdílet ostatním, a ti se jejím prostřednictvím mohou hraní na dálku zúčastnit. Jednoduchým hlasováním samozřejmě. Diváci mohou dát svůj hlas různým akcím i možnostem v rozhovorech.

Hru lze dokonce nastavit i tak, že rozhodnutí, které obdrží nejvíc hlasů, hra zvolí automaticky. Je tu ale také druhá možnost, kdy definitivně zvolí až samotný hráč, který může, ale nemusí přihlédnout k hlasování ostatních. Nám to rozhodně přijde jako zajímavý a originální nápad, který by se hodil pro spoustu dalších interaktivních filmů a moderních adventur. Co myslíte vy? Tuhle novinku musíme rozhodně společně otestovat při hraní Batmana v živém vysílání.

Vývojáři ale upozorňují, že minimálně zpočátku může představovat problém latence. Otázkou také je, jestli příliš časté hlasování nebude rozmělňovat atmosféru a hru zbytečně kouskovat. Na to si ale musíme počkat přinejmenším do okamžiku, kdy uvidíme na vlastní oči, jak celý proces funguje v praxi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama