No Man's Sky nebude potřebovat PS Plus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka No Man's Sky nebude potřebovat PS Plus

No Man's Sky nebude potřebovat PS Plus

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 7. 2016 09:24 3
Reklama

Jedna z nejčastěji kladených otázek byla konečně zodpovězena. K využití online prvků v No Man's Sky nebudete potřebovat aktivní předplatné PlayStation Plus a hru si užijete naplno i bez něj. Vesmírný simulátor od studia Hello Games tak kráčí ve šlépějích free-to-play titulů, které se také na PS4 obejdou i v multiplayeru bez programu PS Plus.

Navzdory tomu, že půjde hrát No Man's Sky i offline, hra bude disponovat množstvím atraktivních online funkcí, které se bez připojení k internetu neobejdou. Naštěstí hráči se obejdou bez nutnosti platit za PS Plus, pokud tak zatím neučinili. Do takzvaného Atlasu se budou například zapisovat nově nalezené planety, objevené rostlinné i živočišné druhy. S pomocí online funkcí půjde rovněž vystopovat své přátele v rozlehlém vesmíru a eventuálně se s nimi spojit, protože možnost, že byste na někoho narazili jen tak náhodou, se má podle vývojářů vzhledem k velikosti virtuálního prostoru rovnat nule.

David Milner z Game Informeru nyní potvrdil, že nic z toho nebude navázáno na PS Plus. Slíbit mu to měl PR zástupce PlayStationu. S ohledem na to, že nemá předplatné aktivní každý a online funkce No Man's Sky vypadají velice lákavě, je to velmi vstřícný krok ze strany Sony, že nechá vytěžit ze hry maximum i ty, kteří PS Plus nevyužijí, ale nyní by rádi něco z multiplayeru okusili. Navíc se takový hráč nebude cítit nijak omezen ve srovnání s kolegou, který by byl v tomto ohledu na PC ve zřejmé výhodě.

No Man's Sky v Evropě vychází 10. srpna a my už netrpělivě vyhlížíme review verzi v naději, že se z téhle ambiciózní hry stane hit a nikoli propadák.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama