CDPR chce pro Gwent cross-platform MP
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDPR chce pro Gwent cross-platform MP

CDPR chce pro Gwent cross-platform MP

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 7. 2016 11:58 1
Reklama

Včera jsme vás informovali o tom, že cross-platform multiplayer v Rocket League, ve kterém by spolu mohli změřit síly hráči na Xbox One a PlayStation 4, je technicky vyřešen a čeká se jen na zelenou od Sony. A také jsme zmiňovali, že pokud celá věc projde, mohlo by se do budoucna jednat o zajímavý precedens. A vida, neuběhl ani den a už tu máme další vlaštovku.

Tou není nikdo jiný než polský CD Project Red, který v současné době nezahálí po vydání kompletního třetího Zaklínače, nýbrž tvrdě pracuje na samostatné karetní hře Gwent. V rozhovoru pro IGN se šéf společnosti Marcin Iwinski svěřil, že je hra připravena na cross-platform mezi PC, PlayStation 4 a Xbox One:

„Opravdu držíme palce Rocket League, aby se v tomto ohledu stala pionýrem a prošlapala cestu ostatním. Naše hra Gwent: The Witcher Card Game dostane v průběhu letošního roku beta test na PC a Xbox One a Microsoft už nám sdělil, že podpoří nejen společné hraní mezi těmito platformami, ale i mezi ostatními konzolemi, pokud to jejich výrobci povolí. Máme už v záloze i technické řešení pro PS4 a opravdu rádi bychom Sony zařadili do cross-platform hned od začátku otevřeného beta testu. Potřebujeme jen jejich souhlas.“

Zástupci Sony se, podobně jako v případě Rocket League, k situaci prozatím nevyjádřili. Microsoft podporu cross-platform oznámil už v březnu a Rocket League byla prvním titulem, ve kterém mohli hráči změřit síly napříč PC a Xbox One. Gwent byl představen na tiskové konferenci Microsoftu na letošní E3 a slibovaná beta přijde v průběhu září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama