Spidey sdílí engine s Ratchet & Clank
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spidey sdílí engine s Ratchet & Clank

Spidey sdílí engine s Ratchet & Clank

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 6. 2016 10:49 2
Reklama

Studio Insomniac Games má za sebou už dvacet let zkušeností a pěknou řádku her. Vývojáři sérií Ratchet & Clank, Resistance nebo třeba Spyro nás na letošní E3 vyloženě potěšili překvapivou ukázkou z připravovaného Spider-Mana pro PlayStation 4.

Spider-Man je samozřejmě rodinným zlatem společnosti Marvel a jeho herní adaptace tak poutá pozornost nejen hráčů, ale i fanoušků komiksu. Insomniac Games velmi vstřícně reagují na jejich dotazy na Twitteru a díky tomu se dozvídáme střípky informací o připravované hře. Tím možná nejpřekvapivějším je fakt, že Spideyho nové dobrodružství bude pohánět tentýž engine, který jsme mohli nedávno obdivovat v remaku prvního dílu Ratchet & Clank. Vývojáři tvrdí, že na své technologii mezi jednotlivými hrami samozřejmě pracují a různě ji vylepšují, mají však pouze jednu.

Kromě Spider-Mana nyní studio pracuje i na několika dalších projektech. Jedním z nich je podmořský příběh Song of the Deep, připravovaný ve spolupráci s vydavatelskou větví obchodního řetězce Gamestop. Kromě toho ale v Insomniac respektují moderní trendy a vyvíjí hned tři VR tituly pro Oculus Rift – Edge of Nowhere, Unspoken a Feral Rites. Jak vidno, firma má rozhodně napilno, fanoušci pavoučího muže se ale nemusí obávat. Tým dedikovaný vývoji Spider-Mana je podle slov samotných vývojářů obrovský.

Poslední zajímavou zprávou je fakt, že připravovaná hra nebude mít návaznost na nadcházející film Spider-Man: Homecoming, který půjde do kin v příštím roce. Autoři hry se dušují, že svou inspiraci čerpají z nejrůznějších médií, ať už jde o komiks, animované či hrané filmy a seriály a dokonce prý i trička. Spider-Man, kterého se zhostíme ve hře, bude zkušeným bojovníkem proti zločinu. Půjde o zcela nový svět i příběh a vývojáři se budou snažit posunout jeho hrdiny vstříc novým osudům.

Budu se sice opakovat, ale na řádění mezi mrakodrapy v upnutém latexovém oblečku se těším jako na málokterou jinou chystanou hru. Záběry z E3 traileru měly být údajně přímo ze hry, navíc rozpohybované původní PlayStation 4. Navíc má hra být prvním příslibem renesance superhrdinů na našich herních strojích. Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama