BioWare: Lidé si hrdinu chtějí tvořit sami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BioWare: Lidé si hrdinu chtějí tvořit sami

BioWare: Lidé si hrdinu chtějí tvořit sami

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 6. 2016 14:25 40
Reklama

Možná jste si všimli, že se ve velmi pohledném, ale na informace dost skoupém E3 traileru pro Mass Effect: Andromeda objevila ženská varianta hlavního hrdiny. Není tomu tak náhodou, říká šéf BioWare Aaryn Flynn.

Samozřejmě, že si na počátku hry budete moci zvolit vzhled i pohlaví svého hrdiny, jak je to už u her od BioWare zvykem. Firma se ale rozhodla k mírnému odklonu od zavedeného stylu v sérii, který započal první Mass Effect už před deseti lety. Tehdy se při propagaci hry možnost hrát za ženu vůbec nezmiňovala a mnoho hráčů na ni narazilo až po spuštění hry při tvorbě postavy. V době před deseti lety se BioWare hodně inspirovali v tradičním marketingu zábavního průmyslu. Potřebovali ikonického hlavního hrdinu i všechno ostatní. Proto Sheppard na všech materiálech vypadá vždy stejně.

Podle Flynna se ale od té doby herní průmysl posunul. Už nepotřebuje vymýšlet hrdiny, se kterými byste se mohli ztotožňovat. Všichni si chtějí tvořit své vlastní postavy, různě je upravovat a v BioWare chtějí tomuto trendu vyjít vstříc. Podobné snahy jsou jistě sympatické a rozhodně na místě. Nezapomínejme, že šmejdu z vesmíru nejvíce nakopala slizké pozadí právě žena, Ellen Ripleyová.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama