Nový Wolfenstein a Evil Within míří na E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Wolfenstein a Evil Within míří na E3

Nový Wolfenstein a Evil Within míří na E3

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 6. 2016 12:04 7
Reklama

O plánech Bethesdy pro E3 už jsme dnes jednou psali. Jenže o pár hodiny později se objevily další zvěsti, které tentokrát na internetu nerozvířil žádný insider, ale přímo britský Eurogamer. A rozhodně nejde o nezajímavé zprávy.

Pokud by se měla potvrdit větší část toho, co se o konferenci Bethsedy už nyní tvrdí a špitá, dokážeme pochopit, že se i letos tento vydavatel rozhodl pro velkou konferenci ve stylu výrobců konzolí, EA nebo Ubisoftu. Zatímco při loňském debutu firma tvrdila, že jde o výjimečnou akci a dalo se předpokládat, že její portfolio nebude podobně silné každý rok, spekulovaný lineup pro letošní rok by mohl účast na E3 2015 ještě překonat. A Bethesda by se tak definitivně mohla počítat mezi ty největší herní kolosy.

Kromě už ráno zmiňovaného remasteru Skyrimu pro PS4 i Xbox One a rebootu Prey 2 od Arkane se mají totiž v noci z neděle na pondělí našeho času v Los Angeles představit pokračování her The Evil Within a Wolfenstein: The New Order. Survival horor The Evil Within z roku 2014 od studia Tango Gameworks a Šindži Mikamiho byl velmi zdařilou poctou klasikám tohoto žánru a právem se dočkal kladného přijetí, stejně jako jeho DLC, která doplnila příběhovou skládačku.

Wolfenstein: The New Order od švédského týmu MachineGames poháněla technologie id Tech 5 jako The Evil Within a navzdory chybějícímu multiplayeru se stal jednou z nejpovedenějších akcí roku 2014. Po letech se značka Wolfenstein znovu ocitla na výsluní. Pokud jde o její pokračování, v květnu 2015 na původní hru navázalo samostatně spustitelné rozšíření s podtitulem The Old Blood a dabérka postavy jménem Anya už loni na podzim prohlásila v rozhovoru pro polskou televizi, že vzniká druhý díl.

Na adresu The Evil Within 2 se zatím moc nespekulovalo a neobjevily se ani žádné významnější náznaky, ale faktem je, že Mikamiho japonské studio Tango Gameworks od vydání hry a DLC oficiálně jiný titul neoznámilo, takže je vysoce pravděpodobné, že poslední dva roky dělají právě na dvojce survival hororu, kterým tým debutoval. Nic jiného bychom ostatně ani od autora série Resident Evil nečekali a neviděli raději.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama