Značka Fable bude žít v podobě karet
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Značka Fable bude žít v podobě karet

Značka Fable bude žít v podobě karet

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 5. 2016 08:53
Reklama

Studio Lionhead sice před časem zavřelo své brány a dalšího plnohodnotného Fable se od něj již nedočkáme, značka sama by ale podle nových informací neměla zůstat u ledu. Návrat na monitory proběhne ale v trochu jiné podobě, než by většina fanoušků čekala.

Podle webu IGN už poslední rok a půl v Lionheadu pracovali na karetní variaci oblíbeného RPG a po oficiálním konci studia se skupina vývojářů rozhodla založit nezávislou herní firmu a projekt dokončit. Hra má nést název Fable Fortune a podle dostupných informací je hratelností podobná Hearthstone, byť s mnoha vlastními nápady. Vývojáři z nově vzniklých Flaming Fowl Studios lákají na 3D modely na herní ploše, online kooperaci v soubojích s bossy, levelování a postupné vylepšování kartiček v balíku a nejrůznější questy, které v průběhu jednotlivých klání budete moci plnit.

Zůstat by měla i hlavní vlastnost série Fable, tedy důraz na profilování hráčovy morálky. Budete hodní, nebo zlí? Důsledkem volby bude změna vizuálního stylu, ale i použitelných kartiček nebo schopností. Těšit se také můžeme na skryté vtípky pro znalce celé série. „Chceme hru tvořit s fanoušky a pak potenciálně měnit a upravovat mechanismy hry za pochodu. Tohle je naše startovní pozice. Musíme zjistit, co lidé od sběratelských kartiček očekávají a jsme připraveni s nimi o tom mluvit,“ uvedl Mike West, jeden ze zakládajících členů Flaming Fowl Studios a veterán z Lionheadu.

Dnes ve čtyři hodiny odpoledne plánují vývojáři spustit crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru. Cílem je vybrat 250 tisíc liber. Studio má od Microsoftu svolení k využití jména Fable, finanční podporu ale vývojáři musí najít mezi fanoušky. Krátce po ukončení kampaně by mělo dojít k uzavřenému betatestu pro přispěvatele. V říjnu letošního roku pak bude následovat otevřená beta pro hráče na PC a Xbox One. Hra sama by pak měla vyjít v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama