Battleborn zlevnil. Souvisí s Overwatch?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battleborn zlevnil. Souvisí s Overwatch?

Battleborn zlevnil. Souvisí s Overwatch?

David Plecháček

David Plecháček

25. 5. 2016 08:52 1
Reklama

Prvním novým hrdninou, lépe řečeno hrdinkou, abychom byli korektní, který se objeví v akci Battleborn, bude Alani. O tom, kdy a za jakých podmínek se jí dočkáme, jsme psali několik dní zpět, a protože se jedná o první větší událost v této MOBA střílečce, Gearbox se jí rozhodl zlevnit. Nebo je snad jiný důvod?

Oficiální informace přímo ze stránek Battlebornu přímo říkají, že přibližně třetinová sleva souvisí s příchodem tajemní Alani, a tak si přímo v obchodě 2K můžete hry pořídit za 1250 korun PS4 a Xbox One verze, tu pro osobní počítače ještě o nějaké tři stovky levněji. Ale pozor, čas máte jen do soboty. Rozhodnutí Gearboxu registrují i tuzemské prodejny, v nichž si můžete hru také se slevou pořídit. Ale vyvstává otázka - opravdu by Gearbox, potažmo 2K z pozice vydavatele, dal do pléna takovou slevu jenom kvůli novému hrdinovi?

Nabízí se totiž úvaha jiná. Včera celosvětově vyšla přímá konkurence - totiž Overwatch od Blizzardu. Ačkoliv se nakonec jedná o hry odlišné, mnoho lidí je vnímá jako otázku Buď a nebo, a toho si je pochopitelně vědomé i 2K a vývojářský tým z Gearboxu. Ačkoliv se jedná o spekulace nepotvrzené, do karet jim hraje cenovka právě zmiňovaného Overwatch, který je v základu o něco levnější, a je tak možné, že existuje snaha díky slevě srovnat karty.

Jak je již zvykem, tak či tak, nejvíce na tom vyděláme právě my, cílový zákazníci. Můžeme jenom kvitovat, že konkurenční boj takhle blízkých, ale zároveň vzdálených, konkurentů povede k boji o zákazníky, ze kterého nakonec můžeme vyjít vítězně my, zákazníci. Uvidíme, jestli se v budoucnosti k nějakému podobnému kroku neodhodlá i Blizzard. To bude samozřejmě záležet i na tom, jak si Overwatch povede - a dle zájmu o betaverzi má našlápnuto velice dobře. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama