Sega chce vydat Shenmue I a II HD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega chce vydat Shenmue I a II HD

Sega chce vydat Shenmue I a II HD

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 5. 2016 10:34 9
Reklama

Už loni v říjnu jsme psali, že společnost Sega uvažuje, že by znovu vydala první dva díly ze série Shenmue. Přesvědčit ji měl obrovský zájem fanoušků o trojku, kterou dokonce pomohli na Kickstarteru zafinancovat. A tento zájem očividně trvá a vydavatel už se začal nápadem i reálně zabývat.

Sega možnost vydání HD verzí Shenmue I a II v tuto chvíli aktivně zkoumá. Neobejde se to ale bez komplikací, prohlásil komunitní manažer evropského zastoupení Dan Sheridan. Firma by podle něj toto přání fanouškům ráda splnila, ale má to háček. “Naneštěstí to není tak jednoduché jako klasické porty her na současnou generaci konzolí,” prohlásil Sheridan. “Musíme se ujistit, že případný HD remaster dostojí pověsti původních her,” doplnil.

Připustil současně, že nejde v případě Shenmue jen o obtíže technické, ale plány může hatit rovněž problematické licencování - obě hry obsahovaly licencované produkty. GameSpot připomíná, že v japonské verzi byly třeba automaty Coca-Cola, které v západní verzi nahradily nápoje Jet Cola. Sega by podle slov Dana Sheridana hrozně ráda starší hry znovu vydala, ale nejprve musí prověřit, co vše je k tomu zapotřebí, aby výsledek stál za to.

Šéf marketingu evropské pobočky Jon Rooke řekl loni magazínu Marketing Week, že japonská firma si přeje připomenout lidem, proč se kdysi zamilovali do značky Sega. “Myslím, že cvrkot okolo Shnemue III ukazuje, že lidé milují náš odkaz,” dodal.

První díl vyšel v Japonsku v prosinci 1999 a přibližně o rok později i v USA a v Evropě. Byl to titul určený exkluzivně po konzoli Sega Dreamcast. Dvojka pak dorazila do obchodů na podzim 2001 pro stejnou platformu v zemi vycházejícího slunce i na západě. Verze pro původní Xbox vyšla v USA v říjnu 2002 a v březnu 2003 se objevila i v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama