Na Xbox One dorazili superhrdinové z DC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Xbox One dorazili superhrdinové z DC

Na Xbox One dorazili superhrdinové z DC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 5. 2016 17:05
Reklama

Superhrdinská akce DC Universe Online vyšla na PC a konzoli PS3 už v lednu 2011. Na podzim 2013 se pak probojovala také na PlayStation 4. Až nyní, více než pět let od svého debutu, se ale konečně dočkali hráči na Xboxu.

O relativně dost populární on-line hru, která přirozeně za svou oblibu vděčí především atraktivní licenci nakladatelství DC Comics, dnes pečuje studio Daybreak Game Company. Jenže to bylo až do loňského roku známé coby Sony Online Entertainment a jak už ze samotného jména vyplývá, právě bývalý majitel byl důvodem, proč se až dosud tato společnost konkurenčním konzolím striktně vyhýbala. Od loňského února patří Daybreak Game Company investiční firmě Columbus Nova a záhy vývojáři oznámili, že začnou své tituly vyvíjet také na konzole od Microsoftu a Nintenda.

V portfoliu totiž nemají zdaleka jen DC Universe Online. Kalifornské studio, které existuje už od roku 1998, má na kontě spoustu velkých MMO jako EverQuest a jeho pokračování, oba díly PlanetSide, Star Wars Galaxies nebo survival sandbox H1Z1. Očekává se tak, že autoři postupně začnou uvádět své nejúspěšnější tituly na platformy, které pro ně byly dříve tabu. Kromě DC Universe Online to má platit i pro H1Z1. Ale zpátky do ulic Metropolis a Gothamu. Verzi pro konzoli Xbox One oznámili autoři letos v lednu a nyní je tu. Naneštěstí její hráči nejsou spojeni s těmi, kteří se připojují z PC a PlayStationu, ale třeba časem…

DC Universe Online je free-to-play MMO. Hra opustila model klasického předplatného ještě v prvním roce svého provozu. I to jí pravděpodobně pomohlo přežít. V roce 2014 se mohla pochlubit 18 miliony registrovaných zákazníků a na konzolích PS3 a PS4 mezi free-to-play tituly generovala největší příjmy. Každý hráč si může v tomto světě vytvořit vlastního superhrdinu, nebo superpadoucha a obdařit jej nadlidskými schopnostmi i povahou podle svého vkusu. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je aktivní předplatné Xbox Live Gold. Hráči na Xboxu budou mít ale k dispozici také tři unikátní předměty.

A tím expanze DC Universe Online stále nekončí. Ještě letos by měla vyjít verze pro Mac. Pokud máte volného času nazbyt, hrajete na Xboxu, zoufáte si nad nedostatkem MMO na konzolích a současně fandíte komiksu, určitě byste měli novinku přinejmenším vyzkoušet. Třeba vám padne do oka. Dost možná zjistíte, že stojí za pozornost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama