V No Man's Sky nebude příběh, ale lore
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V No Man's Sky nebude příběh, ale lore

V No Man's Sky nebude příběh, ale lore

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 4. 2016 09:07 6
Reklama

Procedurálně generovaný vesmír No Man’s Sky se chlubí téměř nekonečným množstvím planet a zákoutí, která budete moci navštívit a být prvním a možná i navěky jediným hráčem, který vkročí na jejich virtuální půdu. Hello Games v čele se Shawnem Murrayem nám nyní dovolují nahlédnout pod pokličku příběhu.

Příběh je ale možná nesprávným výrazem, i sami autoři se mu brání. Daleko větší důraz kladou na lore, tedy celkové pozadí světů, ve kterých se hra odehrává. Je bezesporu sympatické sledovat, s jakou láskou a zaujetím hovoří o svých planetách, civilizacích, které je obývají nebo v minulosti obývaly a o tajemstvích, která budeme moci objevovat. Lore by mělo být tím hlavním tahounem, který nás bude u hry držet, protože ruku na srdce, navštěvování desítek, stovek a tisíců planet, jakkoli rozdílných, by se mohlo po čase bez nějakého hmatatelného účelu začít zajídat i těm nejzatvrzelejším pionýrům hlubin vesmíru.

 Aby příběhové pozadí dostalo patřičnou hloubku, pozvali si Hello Games na pomoc Dava Gibbonse, který dříve pracoval na komiksovém veledíle Watchmen, a Jamese Swallowa, několikanásobně nominovaného za díla z univerz Star Trek, Warhammer nebo Doctor Who. Oba umělci připravují pro speciální edici hry sběratelský komiks, ale zároveň pomáhají autorům naplnit svět zajímavými střípky z jeho historie. Vzhledem k talentu a řadě úspěchů, které si dvojice v průběhu let své aktivní činnosti připsala, je velmi snadné uvěřit, že svět No Man’s Sky bude radost objevovat.

Hra se po dlouhých peripetiích snad už konečně dočká svého vydání 21. června letošního roku, a to na PC a PlayStation 4. Hello Games vydali video, v němz Gibbons a Swallow hovoří o své práci na No Man’s Sky a doprovodném komiksu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama