Mad Catz se potácejí v problémech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mad Catz se potácejí v problémech

Mad Catz se potácejí v problémech

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 2. 2016 07:59 3
Reklama

Známý vývojář periferií má dnes oznámit kvartální finanční výsledky a ty podle posledních informací nevypadají zrovna růžově.

Jejich zveřejnění předcházely i velké změny na vedoucích pozicích firmy. CEO Darren Richardson rezignoval na svou pozici a zároveň odešel z představenstva firmy, na jeho místě ho nahradila původní finanční ředitelka Karen McGinnis. Tu zas pro změnu vystřídal původní vice prezident David McKeon.

Rezignací a personálních změn proběhlo více a firma k nic neposkytla žádné vysvětlení. Je však nabíledni, že se úzce týkají právě finančních problémů, ve kterých se firma utápí. V minulém roce Mad Catz uvedli, že jsou existenčně závislí na úspěchu Rock Band 4, pro který vyráběli makety hudebních nástrojů. Bohužel, i přes přívětivé kritické přijetí nejsou prodeje hry na potřebné úrovni a společnost vykázala další meziroční ztrátu, vyšší o 75%

Špatné zprávy se šíří rychle a samozřejmě ovlivňují i cenu akcií. Investoři se jich evidentně snaží zbavit co nejrychleji a v době psaní tohoto článku jsou akcie Mad Catz v propadu o 25,63%.

Společnost Mad Catz působí na trhu od roku 1989, v současné době vypouští do světa nové arkádové ovladače pro Street Fighter V. Společně s firmou Harmonix se podílela na vydání zmiňovaného Rock Band 4. Již loni v létě vyjádřilo její vedení obavy z prodejů nejnovějšího přírůstku v hudební sérii a v návaznosti na to i možné problémy s udržením fungování koncernu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama