Just Cause 3 má problémy také na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Just Cause 3 má problémy také na PC

Just Cause 3 má problémy také na PC

David Plecháček

David Plecháček

1. 12. 2015 16:50 29
Reklama

O tom, že launch jedné z posledních velkých her tohoto roku neprobíhá na nových konzolích zrovna podle představ, jsme vás již informovali. Jak už pomalu nabývá na pravidelnosti, pokud mají problémy konzole, má je i ten třetí do party - PC.

Pro mnohé hráče je dnešek prvním dnem, kdy si svou milovanou sandboxovou hru mohou zahrát, a s jejich rostoucím počtem k nám přichází další a další zprávy o technické stránce hry. Zatímco konzole své majitele souží zdlouhavými načítacími časy a poklesy frameratu, na majitele výkonných počítačů si hra připravila grafické glitche, nejrůznější chyby a o plynulosti si někteří z nás také mohou jen zdát.

Na Redditu si uživatelé stěžují na technický stav hry - mnozí ji považují za nehratelnou. Mnohdy i s nejnovějšími stroji za desetitisíce korun Just Cause 3 dosahuje enormních 10 FPS (procesor i7 a Nvidia GTX 980Ti). Jiní si pro změnu stěžují na značnou zátěž jejich grafické karty (až 95 % kapacity je v permanentním užívání). Podle některých se alespoň část problémů dá utlumit vypnutím VSync v nastavení hry.

Kromě trablů s výkonem samotné hry však stojí za zmínku také další různé chyby a grafické glitche. Mnoho uživatelů na Redditu zakládá vlákná, na kterých můžeme nalézt screenshoty ze hry s podobnými neduhy. Jedná se zejména o absenci vodních efektů, případně o různé chyby s vykreslováním - některým uživatelům zmizelo celé pohoří.

Jay Walker za Square Enix potvrdil, že vydavatel o problémech ví. "Víme o některých chybách, které se projevují zejména tehdy, pokud hráč vlastní poslední ovladače pro AMD/ATi," řekl na komunitním fóru hry na Steamu. Hráči, kteří takovou kartu vlastní, by si měli aktualizovat drivery na poslední beta ovladače (verze 15.11.1, ke stažení na těchto stránkách), dokud nevyjde fix od samotných Avalanche Studios. Aktualizované ovladače od Nvidie jsou v tuto chvíli k dispozici.

Pokud máte o hru zájem, a nejste si jistí, zda vám na vašem počítači půjde, zkontrolujte si raději systémové požadavky:

Minimální požadavky

OS: Vista SP2, Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bitový systém)
CPU: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz nebo AMD Phenom II X6 1075T 3 GHz
RAM: 6 GB
Grafika: Nvidia GeForce GTX 670 s 2 GB VRAM

Doporučené požadavky

OS: Vista SP2, Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bitový systém)
CPU: Intel Core i7-3770 3.4 GHz nebo AMD FX-8350 4.0 GHz
RAM: 8 GB
Grafika: Nvidia GeForce GTX 780 s 3 GB VRAM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama