Proč není Battlefront jen SW Battlefield
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč není Battlefront jen SW Battlefield

Proč není Battlefront jen SW Battlefield

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 10. 2015 09:32 18
Reklama

Opakovaně jsme psali o tom, že DICE se brání nařčení, že Battlefront je jen přeskinovaný Battlefield. Jedna hra prý druhou nevykrádá. Jestli je to pravda, nebo ne, se mohou koneckonců už hráči přesvědčit na vlastní kůži. Teď autoři vysvětlují, proč nezvolili podle svých slov snazší cestu.

Generální manažer DICE Patrick Bach už dříve prohlásil, že oba tituly se liší tak moc, jak je to jen v případě dvou multiplayerových stříleček s bojovými prostředky možné. Nyní v novém rozhovoru pro Oficiální Xbox magazín vysvětluje, z jakých důvodů se rozhodlo švédské studio nejít nejsnazší cestou.

Udělat z Battlefrontu Battlefield se Star Wars skinem by podle Bacha byl bezpečný způsob. “Pokud byste chtěli prostě jen vydělat peníze, byla by to rozumná a střídmá věc,” podotýká manažer DICE. Jednoduchý způsob, jak se napakovat, by se však v dlouhodobém horizontu obrátil proti autorům, je si tým dobře vědom. Za pár let by se z podobného kroku a reputace, kterou by přinesl, stalo břímě, jež by znehodnotilo původní finanční zisk.

Vývojáři místo toho chtěli začít úplně od začátku, aby se mohli vydat nějakým novým směrem. “To je přesně to, co děláme. První Star Wars film na tom byl stejně. Když se na něj teď podíváte, zdá se to být sázka na jistotu. Ale to je snadné říci dnes. Ale tehdy, proč byste měli chtít zrovna tuhle space operu?” popsal Patrick Bach důvody, co je přimělo pustit se do designu hry bez toho, aniž by mysleli na to, že dělají Battlefield v prostředí Hvězdných válek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama