Phil Spencer neví, zda Xbox One porazí PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer neví, zda Xbox One porazí PS4

Phil Spencer neví, zda Xbox One porazí PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 10. 2015 15:46 51
Reklama

Šéf divize Xboxu Phil Spencer si takříkajíc pustil pusu na špacír a otevřeně se vyjádřil k otázce současné konzolové války. A z jeho slov vyplývá, že dokonce ani on sám netuší, zda dokáže Microsoft v této generaci zvítězit a předčít PlayStation 4, který má, jak to tak vypadá, stále větší a větší náskok.

To jsou slova velmi překvapivá – šušká se sice o tom, že tentokrát by mohla být životnost konzolí poněkud kratší, i tak bychom ale takové prohlášení očekávali spíše později. Tento komentář přišel jako odpověď na otázku, zda si Phil myslí, že MS dokáže na poli konzolí porazit Sony. Rozhovor samotný proběhl na akci GeekWire Summit a můžete si jej pustit ve videu pod článkem.

Spencer dále pokračuje vysvětlováním toho, že na začátku se jednalo o start poněkud zpackaný – vedení otáčelo ohledně koncepce a původní nápady braly rychle za své tváří v tvář názoru komunity. To společnost a její produkt v očích zákazníků údajně dost zdiskreditovalo, a Microsoft tak ztratil řadu do té doby loajálních zákazníků. Spencer mimo jiné vyzdvihuje smutný fakt, že si ještě velké množství zákazníků stále myslí, že Xbox One nepřehraje hry z druhé roky. Na prvním dojmu zkrátka záleží, a v tomto bodě a především díky změnám v názorech Microsoft značně zaspal.

K tomu se navíc přidal fakt, že celý tým soustředěný okolo Xboxu měl také podlomené sebevědomí – změny a turbulence mnohdy likvidovaly týdny a měsíce práce, a mnozí se tak jednoduše tázali, proč tomu tak je a jaký je v takové práci smysl. Náprava sebevědomí a touha dopravit svůj produkt k zákazníkovi v co možná nejperfektnějším stavu se musela stát prioritou.

A to se také prý nakonec podařilo a tým je opět motivovaný, nikoli však touhou porazit PlayStation 4, ale touhou zavděčit se co možná největšímu počtu zákazníků. Odtud také pramenil původ zpětné kompatibility nového Xboxu. Tým si věřil a pokusil se o něco do té doby nemožného.

Nyní si už ale nenechte ujít slibovaný záznam rozhovoru a sami si tak udělejte obrázek o tom, co si o Xbox One a o jeho postavení vůči konkurenci myslí osoba nejpovolanější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama