Rock Band 4 se vrací ke kořenům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rock Band 4 se vrací ke kořenům

Rock Band 4 se vrací ke kořenům

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

5. 5. 2015 07:16 2
Reklama

Harmonix svůj oblíbený žánr hudebních her rozhodně neopouští a se svým dalším velkým projektem mají velké ambice. Rock Band 4 by měl zužitkovat pět let zkušeností s touto sérií a vývojáři chtějí, aby hráčům vydržel na mnoho let dopředu.

Rock Band 4 bude zpětně kompatibilní se všemi více než 2000 písničkami z předchozích dílů a novinky, které nejnovější díl přinese, se projeví i ve starých písničkách.

Harmonix se rozhodli zůstat u klasické čtveřice periferií - kytara, baskytara, bubny a mikrofon pro zpěváky. Nové herní systémy by měly prohloubit pocit toho, že jsou hráči v opravdové kapele a třeba na bubenících bude záviset úvodní rozpočítání (a rozťukání) rytmu na začátku každé písničky.

Na bubeníky navíc čeká překvapení v podobě vlastních sól, když spustí Overdrive. Dříve závisela sóla plně na bubeníkovi, ale vývojáři se rozhodli je nahradit přednastavenými sekvencemi, které odpovídají žánru písničky a zvolené obtížnosti. Když bubeníci spustí Overdrive, hra náhodně vybere jedno sólo ze své banky a naservíruje je hráči k odbubnování. A protože ne každé sólo se hodí do každé písničky, systém bude inteligentně vybírat například z metalových sól, popových sól, country sól a podobně.

"Příběhová" kampaň ze hry tvoří takové Rock Band RPG.

Menší změny čekají i na zpěváky, kterým chce Harmonix přichystat nejlepší karaoke hru všech dob. Rock Band 4 bude obsahovat harmonický zpěv představený v The Beatles: Rock Band a vývojáři ve spolupráci s komunitou přidali harmonie do všech předchozích a nových písniček. Zkušení zpěváci tak na vysoké obtížnosti nemusejí přísně dodržovat přesný tón, ale mohou si hrát s hlasem a dokud se drží melodie, hra je za to odmění. Multiplier se zpěvákům bude načítat jak při klasickém zpěvu, tak i při improvizaci a bude možné oba přístupy kombinovat.

Harmonix si také připravili na virtuální skupiny, které spolu často hrají, "příběhovou" kampaň, která ze hry tvoří takové Rock Band RPG. Hráči se vydají na turné a vyzkoušejí si malé koncerty i velké hudební show. Vývojáři chtějí hráčům předat pocit, jaké je to být rockerem na turné a chtějí, aby virtuální publikum reagovalo na frontmana za mikrofonem a aby ten reagoval zpět na ně.

S prvními informacemi o Rock Band 4 přišel IGN, který plánuje květen věnovat právě nejnovejšímu Rock Bandu. Očekávejme novinky a první pohledy na další pokus o revival hudebního žánru. Hra by měla vyjít ještě tento rok na PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama