Jsou toto detaily o novém Mass Effectu?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jsou toto detaily o novém Mass Effectu?

Jsou toto detaily o novém Mass Effectu?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

19. 4. 2015 14:56 23
Reklama

Velké firmy si velmi často nechávají zhotovovat průzkumy veřejného mínění, podle kterých pak upravují a různě ohýbají své chystané hry. Společnost Electronic Arts, stejně jako třeba Ubisoft, už skrz ně dokonce nechtěně prozradila různé informační střípky o svých chystaných hrách, naposledy v případě Dragon Age: Inquisition, kdy se těsně před oficiálním oznámením objevily různé detailní informace právě v jednom z průzkumů, který nebyl určen vysloveně hráčské veřejnosti, ale znáte to. Dneska hrají všichni a člověk se k takovému online zaškrtávátku dostane třeba přes mámu a její bezedný inbox se zprávami, které mají v předmětu "Fwd".

To důležité - jeden takový průzkum měl být v uplynulých dnech rozeslán na různé adresy po USA. Prý se týká dalšího Mass Effectu. A na to, aby se jednalo o podvrh, je až příliš profesionálně zpracovaný. I tak ale doporučujeme číst následující řádky s trochou toho zdravého skepticismu. Připraveni? Ok, jdeme na to.

Za prvé - nový Mass Effect se má odehrávat v galaxii Andromeda, konkrétně v místě zvaném Helius Cluster. Vůbec v ničem nemá navazovat na trilogii o veliteli/velitelce Shepardovi/Shepardové. Hrát máme nově za postavu, která dostala přezdívku Pathfinder, neboli Pátrač. Povedete expedici lidské rasy, která hledá nový domov a bojuje nejen s cizokrajnou přírodou, ale pochopitelně s "domorodými" civilizacemi, které se nedívají zrovna s nadšením na invazi lidských bytostí. Galaxie Andromeda byla před dávnými časy rovněž domovem rasy zvané Remnants, což si my překládáme jako takové novodobé Protheany.

Za druhé - navštívíme prý stovky hvězdných systémů (dostupná plocha má být 4x větší, než v Mass Effect 3), budeme na nich moci přistávat, vozit se na nich v (ne)oblíbeném vozítku Mako, zakládat kolonie, zkoumat nerostné zdroje, vylepšovat loď i posádku a angažovat se v diplomacii s ostatními národy.

Za třetí - váš výsadek bude opět tříčlenný, vy a dva vaši parťáci. Do začátku prý budete mít k dispozici bioničku Coru, která bude umět generovat ochranný štít a Krogana Dracka. Dráček se okamžitě stává naším oblíbencem. Samozřejmostí jsou mise, které budete plnit přímo pro členy svého týmu, tady se moc věcí měnit nebude, protože už v minulých dílech to fungovalo skvěle.

Za čtvrté - dialogy budou o hodně filmovější a dokonce nabídnou možnost nikoliv přednastavit si odpověď hned, jakmile domluví druhá strana, ale aktivně někoho přerušit a vynutit si okamžitou reakci. Nově také bude možné do rozhovorů vstupovat fyzickou aktivitou, kdy někoho nebude nutné ukecat k otevření dveří, ale jednoduše na něj vytáhnout pistoli a donutit ho k otočení klíčem pěkně postaru.

Za páté - pokud jste hráli DA: Inquisition, jistě si vybavíte mapu, na níž se najednou objevily desítky ikonek, symbolizujících různé vedlejší úkoly. Přesně to samé bude prý v Mass Effectu také. Svůj B tým budete moci vypravit na různé podpůrné mise, které vám přinesou slávu a bohatství, nebo nové problémy k vyřešení. Úkoly se budou dělit na pasivní a aktivní - do pasivních musíte vyslat své AI řízené parťáky, na aktivních se můžete podílet vy sami.

Zajímavých informací je ještě mnohem více (přečíst si je můžete zde), ale těchto pět důležitých bodů nám (a snad i vám) dává pěkný ucelený pohled na to, kam se BioWare budou chtít snažit sérii Mass Effect posunout. Držíme jim palce aby to vyšlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama