GDC 15: Forza 5 se možná objeví na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Forza 5 se možná objeví na PC

GDC 15: Forza 5 se možná objeví na PC

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 3. 2015 19:11 11
Reklama

Herní konference GDC si spíš než konkrétní tituly bere na mušku vývojový software, postupy a obchodní příležitosti. V souvislosti s technologiemi si ale vývojáři často neodpustí překvapivá oznámení, ke kterým by mohla patřit i PC verze závodní hry Forza Motorsport 5. Jednalo by se o první díl série, který opustí konzolové vody a zamíří na osobní počítače.

Důvod, proč byste si měli myslet, že je na dosavadních spekulací alespoň kapka pravdy, se jmenuje DirectX 12. Inženýři z Microsoftu pravděpodobně blíže představí novou generaci svého grafického API a budou demonstrovat jeho výkon jak na Xbox One, tak na platformě Windows 10. Příležitost k podobnému oznámení jako ušitá, co říkáte?

Bez povšimnutí navíc nemůže zůstat fakt, že sada knihoven DirectX 12 byla poprvé představena na GDC 2014 a softwarový architekt Chris Tector prezentoval zmiňovanou hru běžící na PC v 60 snímcích za vteřinu. Uvedl tehdy, že čtyřčlennému týmu trvalo pouhé čtyři měsíce převést ryze konzolovou hru do prostředí PC a naznačil tak budoucí směřování her, vznikajících pod hlavičkou Microsoftu.

Christ Tector bude navíc ve středu hostem letošní prezentace, která by se měla i na základě svého pojmenování – Vyvýoj her pro Windows 10 – zaměřovat právě na jednotlivé hry. Do skládačky, na jejímž konci bychom mohli být svědky oznámení PC verze (nejen) Forzy 5, zapadá i skutečnost, že pouhou půlhodinu před zmiňovanou prezentací vystoupí na pódium GDC Phil Spencer, šéf divize Xbox, aby pohovořil o budoucnosti her napříč ekosystémem Microsoftu.

Další informace z probíhajícího veletrhu GDC 2015 můžete sledovat v našem speciálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama