PS Vita přijde o některé své funkce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Vita přijde o některé své funkce

PS Vita přijde o některé své funkce

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

28. 1. 2015 14:05 2
Reklama

Pokud jste váš handheld PS Vita používali jako přehrávač videí z YouTube, sem tam jste se skrz něj mrkli do mapy a rádi zkoumali, kdo zrovna na Vitě hraje okolo vás, máme pro vás docela špatnou zprávu. S březnovým updatem firmwaru bude ukončena podpora aplikací Maps a Near, v dubnu poté přijde na řadu i YouTube aplikace.

Google, který má všechna data z těchto aplikací pod palcem, ruší jejich podporu pro externí aplikace z Vity. Podle vyjádření lidí ze Sony se veškerá funkcionalita bude dát nahradit přístupem z browseru. Pokud si budete chtít přehrávat videa a mrkat do map nadále, stačí se přihlásit na svůj Google účet a skrz klasický Vitový browser to půjde vše jako po másle. Tak trochu...

Pokud doma PSV máte, tak jistě víte, že komfort aplikace nic nenahradí. Aplikace Near, která rovněž využívala data od Googlu ke zjišťování, kdo v okolí zrovna co hraje, u nás neměla zrovna valného využití, ale bylo skrz ní možné odemykat různé herní bonusy, takže její absence také zlehka zamrzí. Fungovat sice bude dál, ale jen v jakési osekané formě, což není úplně prima.

Není známo co se stane, když odmítnete aktualizovat v březnu firmware svého handheldu. Možná všechny tři aplikace pofrčí dál beze změny, možná začnou haprovat, možná i tak nepoběží vůbec. Jakmile ale jednou zmáčknete ten knoflík s nápisem update, přijdete o dvě (nejdřív o Maps, YouTube v dubnu, aby to bylo 100% správně) ikonky, tudíž už začněte přemýšlet, čím je nahradíte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama