Vetřelce skoro nikdo nedohrál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vetřelce skoro nikdo nedohrál

Vetřelce skoro nikdo nedohrál

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 1. 2015 10:15 28
Reklama

Jsou dnešní hry podle váš příliš triviální? Assassin's Creed že se hraje v podstatě sám? Moderní adventury pokoří i malé dítě? Zamyslete se znovu!

Těžko říct, jestli hráči zlenivěli, nebo prostě jen současná generace nemá takovou výdrž a schopnosti jako třeba hráči v osmdesátých letech. Faktem ale je, že hry skutečně jsou mnohem snazší, než byly, a přitom s nimi mají jejich konzumenti čím dál větší potíže.

A když se konečně jednou za čas objeví titul, který má ambice hráče pořádně prověřit, zpravidla před ním drtivá většina automaticky kapituluje. Tváří v tvář skutečné výzvě obstojí jen ti nejvytrvalejší. Ve výsledku se pak i tak vysoce ceněná hra jako Alien: Isolation ukáže být nad síly drtivé většiny majitelů. A na samý konec dojde jen zlomek těch, kteří svou pouť začali.

Nevěříte? Údaje z PSN dokládají, že survival horor od The Creative Assembly s Amandou Ripley na PS3 a PS4 pokořilo ubohých 15 procent hráčů. A to na libovolnou obtížnost. Obyčejná stříbrná trofej Ripley, Signing Off se tak změnila v raritní záležitost. Velký podíl na tom může mít netrpělivost hráčů i staromódní ukládací systém. Ale ve srovnání třeba s aktuálním HD remasterem Resident Evilu je i ten ještě poměrně benevolentní.

Vetřelce skoro nikdo nedohrál
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama