Jak se hraje s časem v Life is Strange
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak se hraje s časem v Life is Strange

Jak se hraje s časem v Life is Strange

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 1. 2015 14:48
Reklama

Druhý vývojářský deníček od Dontnodů se věnuje způsobu, jak budeme moci přetáčet čas a proč vůbec. Vývojáři připomněli, že mechanismus vracení času vyšel z manipulace se vzpomínkami z Remember Me, ale tentokrát chtějí francouzští vývojáři prozkoumat, co může pak pro člověka znamenat možnost volby, když se pak mohou vrátit v čase zpět a své rozhodnutí změnit.

Vývojáři si stanovili pravidla přetáčení času, která potom využili při vytváření příběhových větví i pro zábavná řešení herních puzzlů. Max při vracení v čase si uchovává veškeré nabyté znalosti a dokonce i předměty, které z časové linie vyjmula, jí po přetočení času zůstanou v kapse.

Zajímavé je zamyšlení tvůrců nad způsobem, jak podobu manipulace s časem ve hře zobrazit. Při návrzích vyšli z Maxiny záliby ve fotografování a samotný akt přetáčení tak připomíná lomografické poškození filmu vystavením světlu, expozicí dvou vrstev filmu najednou, až k efektu pálení filmu, když Max dosáhne maxima možnosti převinout čas zpět.

Celý vývojářský deníček si můžete pustit níže, kdyžtak také mrkněte na jeho první část. Hra by měla vyjít na PC, PlayStationech a Xboxech 30. ledna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama