Gabe vrací Hatred zpátky na Steam
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gabe vrací Hatred zpátky na Steam

Gabe vrací Hatred zpátky na Steam

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

17. 12. 2014 10:36 12
Reklama

Tam, zpátky a zase tam. I takhle by se dal popsat vývoj situace kolem hry Hatred, která vstoupila do programu Greenlight na Steamu, aby byla promptně smazána a v zápětí zase dosazena zpět. Nevěříte? Pak vás možná překvapí, že se za omyl omluvil sám Gabe Newell a poručil svým minionům, aby sjednali nápravu.

Jaroslaw Zielinski, ředitel studia Destrcutive Creations, obdržel od Gabena následující vzkaz: „Ahoj Jaroslawe. Včera jsem se doslechl, že jsme odstranili Hatred z Greenlightu. Protože jsem neměl bližší informace, poptal jsem se interně, abych zjistil, proč jsme něco takového udělali. Vyšlo najevo, že to nebylo dobré rozhodnutí a vracíme Hatred zpět. Omlouvám se tobě i celému týmu. Hodně štěstí s vaší hrou.“

Pravé důvody samozřejmě nikdo nesdělí, ale pokud se nad nimi chvíli zamyslíte, určitě vás nějaké napadnou. Valve si nechce hrát na morální policii. Jak poukázali sami vývojáři, na Steamu je například i Manhunt, ke kterému je problematičnost Hatred často přirovnávána. Nikdo dosud neví, jak by případně vypadala smlouva mezi Valve a Destructive Creations v případě, podaří-li se Hatred projít Greenlightem. I tady si může Valve chystat zadní vrátka, aby si nad hrou mohli umýt ruce... Je toho opravdu hodně, ale jedno víme zcela určitě, marketingově na tom už nemůžou být polští vývojáři lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama