V Japonsku se XOne vůbec nedaří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Japonsku se XOne vůbec nedaří

V Japonsku se XOne vůbec nedaří

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 11. 2014 13:35 3
Reklama

Microsoft není spokojen s finančními výsledky v domovské krajině konkurenčního PlayStationu, a jak už bývá v privátním sektoru dobrým zvykem, hlavy padají. V tomto případě jde o samotného šéfa japonského vedení pobočky Xboxu.

Takashi Sensui na funkci rezignoval sám, avšak u Microsoftu zůstává i nadále, avšak nyní se přesouvá do Spojených států. Nahradí ho Takahasi Minami, který k Microsoftu přešel po pětadvaceti letech u Sony. Tento tah následuje poté, co se novému Xboxu v Japonsku stále nedaří a poráží jej dokonce i oba jeho předchůdci (například Xbox 360 prodal dvojnásobek za pouhé dva dny). Další srovnání také nevyznívají nejlépe, považte sami – od září Microsoft dodal do země 38 461 konzolí, prodalo se jich však pouhých 23 562 a za poslední týden se prý prodalo pouhých 776 konzolí. Pro srovnání, Wii U se prodalo za první dva dny 308 tisíc a PlayStationu 4 pak 322 tisíc. A čistě pro zajímavost, Xbox 360 do února prodal 1,6 milionů konzolí a původní Xbox do listopadu 2011 prodal necelých půl milionu konzolí.

Svým způsobem se není čemu divit – lineup her nového Xboxu je prakticky západní záležitostí a tamnímu publiku nemusí vůbec vyhovovat. Domácí publikum navíc mělo vždy své vlastní konzole raději, i tak ale zveřejněná čísla vypovídají o velkém neúspěchu. V globálním měřítku to však nemusí vůbec nic znamenat a současný průběh „konzolové války“ se může s nadcházející vánoční sezónou lehko změnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama