Američané prý objevují fotbal
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Američané prý objevují fotbal

Američané prý objevují fotbal

Ondřej Švára

Ondřej Švára

27. 11. 2014 17:21 3
Reklama

Podzim je čas statistik. Po Activisionu má potřebu pochlubit se i jeho velký konkurent, vydavatelský hegemon EA. Nutno říct, že hrubá čísla podpořil i docela těžko ověřitelným prohlášením. Vše se týká fotbalové série FiFa. 

Electronic Arts naznačuje, že díky jeho FIFě (především FIFě 15) začínají mít rádi fotbal už i Američané. Firma tedy odvážně opakuje rétoriku médií z doby před dvaceti lety, kdy se v USA konalo fotbalové mistrovství světa. Že ale od té doby fotbal v USA navzdory všem proklamacím nezdomácněl, paradoxně nejlépe prokazuje právě EA, když konstatuje, že k tomu dochází zrovna nyní.

Podle EA se až 35 procent amerických hráčů FiFy stalo fanoušky profesionálního fotbalu a až padesát procent se o fotbal jako takový začalo aspoň zajímat! Těžko říci, jak firma k procentuálnímu vyjádření veřejného zájmu přišla a do jaké míry nějaká procenta odrážejí realitu. 

Na druhou stranu Electronic Arts zveřejnilo i mnohem zajímavější výsledky své ekonomické analýzy. Vyplývá z ní, že USA jsou pro FiFu 15 v současnosti druhé největší odbytiště na světě. Američané ve hře například odehráli 292 milionů zápasů a vstřelili 637 milionů gólů. Zároveň projevují Američané ve Fifě zvýšený zájem o domácí ligové kluby namísto evropských.

EA také konstatuje, že předchozí díl Fifa 14 měl v USA druhé největší ekonomické odbytiště hned za Velkou Británií. Fotbalovou zemí se však Spojené státy nejspíše nestávají. Nebo ano?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama