Značka COD utržila 10 miliard dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Značka COD utržila 10 miliard dolarů

Značka COD utržila 10 miliard dolarů

Ondřej Švára

Ondřej Švára

20. 11. 2014 15:33 3
Reklama

Co rok, to téměř miliarda dolarů na tržbách. I tak by se dal popsat úspěch značky Call of Duty. Vydavatelství Activision zveřejnilo, že značka jako celek utržila od svého startu v roce 2003 již deset miliard dolarů. 

Activision přitom zatím nezveřejnil žádná konkrétní čísla vztahující se k aktuálnímu COD: Advanced Warfare ze začátku listopadu. Lze tedy předpokládat, že skóre značky je ještě o něco vyšší.

Anebo je to všechno trochu jinak. Nabízí se totiž spiklenecká otázka, zda náhodou nezůstal komerční výkon aktuálního dílu natolik za očekáváním, že se vydavatelství zatím chlubí jen souhrnnými ciframi, v nichž už je Advanced Warfare potichu započítáno.

Na druhou stranu (a ve světle objektivity) nutno podotknout, že šéf Activisionu Bobby Kotick už stihl Advanced Warfare vychválit. Prý si v prvním týdnu prodejů vedlo lépe než minulé Ghosts...

Žádná konkrétní čísla však zatím nepadla a Kotick se nadále omezuje jen na obecné fráze, popisující Advanced Warfare jako "největší vydavatelský počin letošního roku napříč nejen herními žánry, ale i zábavou jako takovou". Nové COD má podle Koticka co do příjmů trumfovat jakýkoliv film, hudbu či knihu. Na konkrétní čísla jsme ale opravdu zvědavi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama