Polovina PS4 a XOne her je z GameStopu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Polovina PS4 a XOne her je z GameStopu

Polovina PS4 a XOne her je z GameStopu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 8. 2014 18:18 6
Reklama

Vypadá to, že s kamennými herními obchody to není ještě ani zdaleka tak zlé, jak občas z jiných zdrojů slýcháváme. Americký řetězec GameStop se chlubí finančními výsledky a z těch vyplývají docela zajímavé statistiky.

Prodeje softwaru i hardwaru jsou údajně na historických maximech a nejen to. Prezident společnosti, Tony Bartel, se nechal slyšet, že jeho prodejny prý prodají více jak polovinu všech her pro Xbox One a PlayStation 4. Statistika je to zajímavá, její zdroje nám však zůstávají zahaleny. Nicméně, podíl je to skutečně impozantní.

Co ale víme s jistotou, jsou čísla – meziroční nárůst prodejů společnosti činí 25 % a nákup nového softwaru (GameStop se zaměřuje i na prodej bazarový) vzrostl o 16 %. Vše tedy nasvědčuje tomu, že minimálně za oceánem jsou na tom ještě dobře a nezbývá než doufat, že podobná situace panuje i u tuzemských řetězců.

Otázkou však také je, jak to bude vypadat v budoucnu – již dnes je takřka 40 % konzolových her zakoupeno digitálně. U titulů pro PC to je pak až těžko uvěřitelných 92 % (přičemž v roce 2010 to bylo pouhých 40 %). Nárůst digitálních prodejů by pak samozřejmě byl velkým problémem. Tedy pokud se dané obchody včas nepřeorientují na digitální prodeje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama