Chtěli hrát hry dříve, hrají je spíš krátce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chtěli hrát hry dříve, hrají je spíš krátce

Chtěli hrát hry dříve, hrají je spíš krátce

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 8. 2014 12:16 4
Reklama

Málokdo z českých hráčů bude asi vzrušen současnými problémy spojenými s nákupem a hraním Maddenu NFL 15. Pokud se však na americkém fotbalu začnou demonstrovat diskutabilní marketingové postupy v distribuci her na Xbox Live, už je to důvod k zamyšlení. 

Madden NFL 15 se stal obětním beránkem nového zákaznického systému vydavatelství Electronic Arts. To nyní nabízí svoji sportovní hru v rámci programu EA Access. Neznamená to nic jiného, než že si hráč za určitý poplatek objedná, respektive předplatí, zvýhodněný přístup do různých her distribuovaných EA v digitálním prostředí a později se tímto způsobem přiblíži třeba k FIFě, Dragon Age: Inquisition, NBA LIVE a dalším hitům. 

Zásadním lákadlem věrnostní služby pochopitelně není fakt, že má klient všechny důležité tituly od EA pěkně pohromadě, ale že se k nim váží různé akční slevy a bonusy. A tady Electronic Arts zřejmě narazilo. U Maddenu totiž inzerovalo až pětidenní předčasný přístup ke spuštění hry (jakýsi early access), ale nevysvětlilo, co znamená poznámka "for a limited time". Znamená, že hráči po zakoupení služby sice opravdu spustí hru dřív než ostatní, ale na pouhých šest hodin čistého hraní. Poté se fotbal zamkne a nehratelný vydrží až do oficiálního dne vydání 26. srpna. 

Ze služby, která svým klientům měla na Xboxu Live zajistit hraní her v předstihu, se vlivem nedorozumění vyklubala časově omezená půjčovna placená pěti dolary měsíčně, a samozřejmě se proti ní hned zvedla vlna nevole. Co bude s EA Access dál, zatím není jasné. Každopádně mediální vítr, který lidé na internetu spustili, se hned tak neuklidní. Zvlášť poté, co se zjistilo, že EA teoreticky počítá i s kratší dobou předčasného hraní. Minimum je prý stanoveno na dvě hodiny. Řada hráčů už nyní trpce vzpomíná na bývalý Season Ticket, jakožto na starší formu předplatného umožňujícího bezlimitní hraní až tři dny před vydáním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama