Last of Us pro PS4 se prodává výborně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Last of Us pro PS4 se prodává výborně

Last of Us pro PS4 se prodává výborně

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 8. 2014 13:59 5
Reklama

Naughty Dog může s The Last of Us slavit už podruhé, PS4 verze hry s podtitulem Remastered prodala v prvním týdnu po uvedení do obchodů více než 630 tisíc kopií. To je obrovský úspěch i v přímém porovnání s původní verzí hry pro PS3 – ta prodala v prvním týdnu 1,3 milionu kopií.

Do července hra stihla prodat 7 milionů kopií a s vydáním hry pro PS4 na samotném konci července tato cifra ještě výrazně vzrostla. The Last of Us Remastered je zároveň titulem se třetím nejlepším prodejním startem na PS4. První příčku drží Watch Dogs s téměř 1,6 miliony prodanými kopiemi a na druhé je inFAMOUS: Second Son se sedmi sty tisíci. Prodejními úspěch hry to ale nekončí, velké přízně v ten samý týden slavila i samotná konzole – mnozí hráči zřejmě čekali právě na The Last of Us. Prodeje konzole PlayStation 4 totiž ve stejném týdnu vzrostly rovnou o 51 %, na téměř 180 tisíc kusů.

Není tedy divu, že Sony v rámci Gamescomu oznámila již deset milionů prodaných konzolí. Na což reaguje Šúhej Jošida vcelku vtipně – v rozhovoru pro britský Eurogamer uvádí, že sám neví, proč je konzole tolik úspěšná. Dělá mu to však vrásky z celkem prozaického důvodu – co když se kvapem blíží doba, kdy bude PS vlastnit každý potenciální zákazník a nebude již komu konzoli prodat? Na druhou stranu, Šúhej Jošida opět potvrzuje dříve vyřčené – PS4 láká enormní množství nových zákazníků, tedy těch, kteří nevlastnili PS3 či ti, kteří dokonce nevlastnili vůbec žádné zařízení z minulé generace.

Jak jste na tom vy? Zahráli jste si už The Last of Us na PS4? A pokud konzoli vlastníte, jste novými fanoušky značky PlayStation, nebo jste se již v minulosti nechali zlákat některou z předešlých generací této konzole?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama