neuspech-enslaved-neni-prekazkou
Novinka Neúspěch Enslaved není překážkou

Neúspěch Enslaved není překážkou

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

31. 1. 2011 10:31 2
Reklama

Pro spoustu lidí (autora této novinky nevyjímaje) se stala překvapením uplynulého roku hra Enslaved: Odyssey to the West. Svérázná skákačka s charizmatickým hlavním hrdinou, sličnou dívkou a...prasetem. A i když se jí příliš nedařilo co se prodejů týče (dle VG Chartz se na PS3 a X360 prodalo dohromady nějakých ani ne půl milionu kusů), vývojáři z Namco Bandai spíše hledí na úspěch, který hra posbírala u kritiky a těch hráčů, kteří ji skutečně hráli. Server Games Radar přirovnává Enslaved k novodobým kultovním klasikám typu Beyond Good & Evil, Psychonauts a Okami. Tedy hrám, které sice všichni chválí jak jsou úžasné, ale ve skutečnosti je téměř nikdo nehrál. A to, že jste je hráli zrovna vy a dva vaši kamarádi opravdu neznamená, že to není pravda ;)

Enslaved musí mít člověk prostě rád a rádi ho mají zjevně i v Namcu, protože jejich marketingový manažer Lee Kirton se nechal slyšet, že pokračování není vyloučené. "Ačkoliv se hry neprodalo tolik, kolik jsme předpokládali vzhledem k jejím kvalitám, jsme velmi rádi jak ji přijímali ti lidé, kdo ji měli možnost vyzkoušet. Sice nemohu nic naznačit ohledně toho, kde se aktuálně nacházíme v rámci diskusí o případném pokračování, nicméně vzhledem ke kvalitám původní hry se v našich očích jedná o ideálního kandidáta na pokračování."

Kirton se pustil na hodně tenký led, když se snažil dát do souvislosti kvality nějaké hry s ochotou vydavatele pustit se do dalšího dílu. Studio Ninja Theory každopádně odvedlo skvělou práci, což si můžete přečíst i v naší recenzi. To jediné, co bychom si rámci Enslaved 2 přáli, je daleko větší a promyšlenější reklamní kampaň, která by mohla hru přiblížit těm lidem, kteří hrají hry jako Tomb Raider, Uncharted a další. A pochopitelně víc Pigsyho!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama