info-o-vydani-resi-5-a-dead-rising
Novinka Info o vydání Resi 5 a Dead Rising

Info o vydání Resi 5 a Dead Rising

sleepless.

sleepless.

8. 12. 2005 13:15
Reklama

Příznivci série Resident Evil zcela jistě počítají s tím, že první next-gen díl Resident Evil 5 vyjde na Xboxu 360 i na PS3. Možná však budou překvapení ze zjištění, že hra podle všeho vyjde na obou platformách zároveň - takže nejdříve až za rok. Informaci o tom, že společnost Capcom hodlá netrpělivě očekávanou akci s příměsí hororu Resident Evil 5 vydat zároveň na Xboxu 360 i PlayStation 3, prozradil šéf R&D divize společnosti Capcom Keiji Inafune v rozhovoru pro Xbox360ism, což bylo speciální vydání japonského magazínu Dorimaga. Společnost Capcom prý má zájem hlavně na tom, aby ze své série Resident Evil udělala multiplatformovou záležitost a ne brand spojený exkluzivně s jednou jedinou platformou jak tomu bylo do značné míry v dřívějších letech.

Zatím je však údajně těžké říci, jestli bude vůbec možné vydat Resi 5 na Xboxu a PS3 zároveň. Důvodem k tak nejistému postoji je fakt, že kromě zainteresovaných lidí v SCE nikdo neví, kdy se konzole PlayStation 3 objeví na trhu. Kromě diskuse ohledně vydání Resi 5 se Inafune bez dalších podrobností zmínil i o tom, že hra nabídne jisté online prvky. Je otázkou zdali půjde o společností Microsoft vyžadovaný nutný Xbox Live základ, nebo tvůrci vymyslí něco skutečně smysluplného, jako například vysněnou kooperaci. Keiji Inafune se ve stejném rozhovoru vyjádřil i na téma termín vydání zombie akce Dead Rising, která během presentace na E3 2005 vyvolala nebývale positivní reakce. Případní zájemci o tento Xbox 360 titul budou možná trošku zklamaní tím, že hra nevyjde dříve jak koncem léta, nebo spíše koncem roku 2006.

Inafune sice připustil, že by hra klidně mohla vyjít daleko dříve, ale raději si on sám osobně dá záležet na tom, aby se k hráčům dostala až v takřka perfektní a vyladěné podobě. Poslední poznámka se vztahuje k tomu co Inafune prozradil o žádosti Microsoftu, aby společnost Capcom připravila co nejrychleji Xbox 360 exkluzivní titul zaměřený výhradně na japonské hráče. Vedení Capcomu však nabídku odmítlo, jelikož firemní cíle velí vydávání titulů s globálním dopadem, které lze bez problémů prodávat jak v Japonsku, tak i v USA, Asii i Evropě. Je přitom jedno zdali se jedná o titul pro Xbox 360, nebo PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama