trinacty-dil-serie-final-fantasy-i-pro-xbox-360
Novinka Třináctý díl série Final Fantasy i pro Xbox 360

Třináctý díl série Final Fantasy i pro Xbox 360

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

15. 7. 2008 00:15 38
Reklama

Pokud jste sledovali naše on-line zpravodajství z konference Microsoftu na E3 (nebo si ji podle přečetli až když bylo po všem), určitě víte, že úplně na konec si Microsoft nechal hodně zajímavé a překvapivé oznámení. Třináctý díl série Final Fantasy, dosavadní hlavní argument v záplavě kvalitních RPG na Xbox 360 od majitelů Playstationu míří i na Xbox 360. Pokud si ovšem myslíte, že to automaticky znamená i příchod online titulu Final Fantasy Versus XIII, jste na omylu.

Yoichi Wada z firmy Square Enix na jasně mířenou otázku odpověděl kategorické ne, ovšem v panelové diskusi, která následovala těsně po konferenci se podělil o vcelku zajímavé informace. Hlavní otázka samozřejmě byla: proč jste se rozhodli domluvit se s Microsoftem a ukončit tak exkluzivitu u Sony? Odpověď? "Pečlivě jsme se rozmýšleli nad situací na konzolovém trhu a došli jsme k závěru, že to bude výhodné pro obě strany." Novináře (a určitě i vás) zajímalo, zda budou ve verzích pro PS3 a X360 nějaké rozdíly. "Obsah zůstane samozřejmě stejný, ale PS3 verze bude těžit z kapacity formátu Blu-ray." Z dalších odpovědí je patrné, že FFXIII vyjde nejdříve v Japonsku a až poté se začne lokalizovat do angličtiny a právě v tu dobu začne i vývoj X360 verze (z čehož lze odvodit, že vydání X360 verze pro Japonsko se, možná i díky skoro nulové základně majitelů Xboxu, nepočítá). Rovněž se prý my v Evropě nemusíme bát, že bychom si, jako už tolikrát, museli na nové Final Fantasy počkat o mnoho déle, než naši kamarádi v USA, nebo Japonsku. Data vydání v USA a Evropě by se měla lišit maximálně o několik dní.

Finální rozhodnutí o vývoji prý padlo poměrně nedávno, největší překážkou prý bylo najít společnou řeč s Microsoftem, zároveň se ovšem nechtěli zachovat "hnusně" k majitelům konzole od Sony. Naopak nad osudem zahrnutí služeb Xbox Live se stále dumá a v současné době není jasného nic. Nu a závěrečná otázka této diskuse udělá pěknou tečku i za touto novinkou. Otázka: "Jak se bude lišit hratelnost FFXII od FFXIII?" Odpověď: "Celkově se dá říct, že atmosféra je naprosto diametrálně odlišná. Rychlost a vůbec tempo plynutí děje bylo výrazně upraveno. Však uvidíte sami."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama