square-enix-chce-koupit-tecmo
Novinka Square Enix chce koupit Tecmo

Square Enix chce koupit Tecmo

sleepless.

sleepless.

29. 8. 2008 09:28 3
Reklama

Z pohledu společnosti Tecmo, která už několik měsíců tráví dlouhé hodiny u soudu kvůli sporům s několika bývalými zaměstnanci (Tomonobu Itagaki) a ekonomicky se jí navzdory úspěchu svých her (Ninja Gaiden 2 se aktuálně prodalo přes milion kusů) moc nedaří, musí být zájem o akvizici poměrně příjemné zjištění. Obzvláště, pokud je tím zájemcem společnost Square Enix, která o akvizici Tecma projevila zájem v podobě velmi slušné nabídky a příslibu přátelského převzetí.

Jak bylo oficiálně potvrzeno, Squeenix nechce skoupit všechny akcie Tecma, ale pouze kontrolní balík. Navíc Squeenix nabízí za akcii 960 jenů, což je o 30% víc než cena 706 jenů, za kterou se prodávala jedna akcie Tecma včera před uzavřením burzy. Pokud vedení Tecma nabídku na akvizici odmítne (rozhodnutí musí padnout do 4. září), tak Squeenix vezme svou nabídku zpět a nebude se pokoušet o nepřátelské převzetí.

Logika, která za aktivitou Squeenixu stojí je zřejmá. Společnost, jejíž byznys do značné míry stojí a padá s velkorozpočtovými RPG hrami chce rozšířit své portfolio i do jiných žánrů, které má Tecmo pod palcem v podobě sérií Ninja Gaiden, Dead or Alive a dalších. Tak uvidíme, jak Tecmo zareaguje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama