prvni-obsahlejsi-info-o-resident-evil-5
Novinka První obsáhlejší info o Resident Evil 5

První obsáhlejší info o Resident Evil 5

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

16. 5. 2008 11:24 2
Reklama

Pokud se těšíte na pátý díl zombie série Resident Evil, celkem zaručeně vám chybí dostatek kloudných informací od vývojářů z Capcomu. Kauza Resident Evil 5 se dosud totiž týkala převážně nepříliš šťastného traileru, ve kterém hlavní hrdina střílel zombie výhradně černé pleti. Ačkoli producent hry, Jun Takeuchi, vysvětlil, že nešlo o žádný rasismus, plno lidí si bude RESI 5 pamatovat právě kvůli tomu. Nic se s tím však dělat nedá, a tak vývojáři celou záležitost uzavřeli a prostřednictvím časopisu Famitsu přinesli první obsáhlejší informace. Původní článek čítá 7 stránek, na kterých právě Takeuchi představuje několik povedených obrázků a plno věcí spojených se hrou.

Hlavní postavou bude drsňák Chris Redfield, který podle posledních informací bude jakýmsi zbraňovým fetišistou. Ohánět by se měl hlavní zbraní (samopalem či brokovnicí), nožem a v neposlední řadě tak sniper puškou. Přislíben je i zcela nový systém přepínání zbraní, kdy i v momentě držení nože budete schopni rychle reagovat na blížící se partičku zombíků, sáhnout na záda pro brokovnici a… však víte. Co se týče příběhu, měl by se, ostatně jako vždy, točit kolem známé formulky – „dostaň se z průseru“ – čemuž bude podřízeno prakticky vše, od síly nepřátel, až po prostředí. Důležitým prvkem bude také hra světel a stínů, kterou byste měli využívat ve svůj prospěch po celou dobu hraní. Kromě Chrise se budou ve hře vyskytovat přinejmenším dvě další ne-zombie postavy, a sice lepé děvy, s kterými nejspíš budete čelit hrozbě z Afriky. První je blondýna v červených šatech, jak je ale z článku patrné, s postavou Ashley se v některých detailech rozchází. Druhou bude snědá kráska, operující s ještě větším zbraňovým arzenálem, než samotný Chris. Na některých obrázcích je navíc k vidění i zatím nepředstavená postava muže, podobná Nosferatovi z Residen Evil Code: Veronica, nebo Trevorovi z původní hry. Ať už to je kdokoliv, bude silný a měl by sehrát v příběhu důležitou roli.

Podle posledních informací vyjde Resident Evil 5 na Xbox 360 a PS3 v říjnu letošního roku - doufejme, že si už tentokráte vývojáři nevezmou další čas na uhlazení detailů...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama