predstaveni-rock-band-2
Novinka Představení Rock Band 2

Představení Rock Band 2

sleepless.

sleepless.

30. 6. 2008 09:50
Reklama

Vývojáři z Harmonix/MTV Games převrací misku veřejného zájmu opět k sobě a nedávné představení Guitar Hero World Tour kontrují oficiálním představení Rock Band 2. Spekulace ohledně této hry už kolem nás v uplynulých týdnech párkrát prolétly a dnes konečně přistály a mávají na nás. K představení hry došlo na IGN, kde vyvěsili také virtuálně čtyřstránkové interview, které ovšem nic konkrétního neříká. Takže si v kostce shrneme, co zatím o RB2 víme, protože to co většinu z nás nejvíc zajímá, se dozvíme až na E3 a v následujících týdnech a měsících.

Nejdůležitější je potvrzená plná kompatibilita mezi RB1 a RB2. Všechny RB1 písničky a hlavně to platí o těch stažených, budou fungovat i v RB1 a všechny ke stažení nabízené songy z RB2 budou zpětně fungovat i pro majitele RB1. Stejně tak budou kompatibilní nástroje, takže pro hraní RB2 můžete použít kytarky, mikráky a bicí z RB1. Není snad třeba dodávat, že společně s RB2 vydají tvůrci i novou sadu nástrojů, které budou logicky lepší po stránce konstrukční a rovněž budou stavěné pro nové herní prvky přítomné v RB2. Co to znamená, abyste si řadu novinek v RB2 užili, nezbude než investovat do nových nástrojů. Kdo nemá velkou komoru a sklep pro odložení těch starých, čeká jej těžká volba.

Přestože je interview na IGN opravdu dlouhé, tak se hlavní designér RB2 Dan Teasdale velmi zdatně zdržel odhalení čehokoli konkrétního. Všechno bude větší, lepší a zajímavější, prostě jen ve svých odpovědích rozvádí pompézní tiskovou zprávu. Mezi řádky lze však vyčíst realizaci online podpory World Tour módu, na kterou fandové marně čekali už v RB1. Dále dojde určitě k zpřehlednění navigace, která byla v RB1 v řadě ohledů naprosto šílená. Teasdale dále hovoří o větší customizaci způsoby, jakým budete jednotlivé skladby hrát. Zřejmě to znamená rozšířenou škálu efektů a jejich aplikaci. Na programu dne jsou rovněž nové herní módy (skupinové i sólo), naopak editoru vlastních skladeb se zřejmě nedočkáme.

Kapely a skladby, které RB2 nabídne, jsou drženy v přísném utajení. Sliby vycházející z úst Teasdalea jsou v tomto ohledu samozřejmě nezměrné, ale jestli se ve hře konečně objeví Zeppelíni, tak bude vybraný člen redakce Hrej přinucen k nedobrovolné konzumaci potahu na redakční pohovce.

Rock Band 2 vyjde ze všeho nejdříve na Xboxu 360, dojde k tomu letos v září. Zbylé verze hry se objeví se zpožděním týdnů, či měsíců, snad ještě tento rok. Další informace vám snad přivezeme z E3, která začíná 14. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama