novy-nazev-a-termin-vydani-pro-paty-silent-hill
Novinka Nový název a termín vydání pro pátý Silent Hill

Nový název a termín vydání pro pátý Silent Hill

sleepless.

sleepless.

21. 4. 2008 14:51 1
Reklama

Bůhví proč zrovna dnešní den si společnost Konami vybrala k tomu, aby oznámila nový název a termín vydání pro pátý díl v sérii Silent Hill, ale nějaká čertovina v tom určitě bude.

Tak tedy, hra se ode dneška jmenuje Silent Hill: Homecoming, vyjde letos ke konci září a jak už jsme se vám snažili sdělit v tomto preview, tak roli hlavní postavy tentokrát obsadí Alex Shepherd, který se vrací do rodné díry, aby se podíval na zub aktuálnímu zmizení svého bráchance. Doma však Alexe, bývalého vojáka, jenž zažil hrůzu o kterých se nám obyčejným duším nezdá ani v nejhorších snech, nečeká vroucí uvítání ani matička v místním kroji a s ošatkou plnou chleba a soli v rukách.

Matička se totiž nachází ve stavu trvalého nevědomí, otec je mrtev a bratr Joshua zmizel, jak už jsme předeslali, a Alexovi nechal jen pár kreseb, které našeho hrdinu táhnou pod deštník hrozivé sféru Silent Hillu. Jediný, kdo Alexovi věří je kámoška z dětství Elle, ale raději bychom se nehrabali v tom, jak moc jsou její úmysly čisté, neradi bychom se v ní zklamali.

Hra začíná v Shepherd’s Glen, ale posléze se Alex přeci jenom dostane do Silent Hillu, kde bude čelit řadě strašných věcí a určitě i tomu, co ukrývá sám v sobě. Vývoj hry obstarává poprvé v historii hlavní série (PSP titul vyvíjený v Anglii nepočítáme) západní tým The Collective a výkonový potenciál PS3/X360 by se měl projevit nejenom na vzhledu hry, ale i na využití fyziky a hlavně dynamického světla, či spíše tmy a stínu. V boji s příšerkami bude mít Alex k dispozici tři typy úderů, protože bojovat se bude hlavně tváří v tvář (mají příšery z pekla vytažené tvář?), na střelné zbraně dojde jen minimálně a kdo bude hodný dostane k dispozici i nějaký ten nožík, sekáčky, sekyrky a tak dále.

Závěrem, máme trochu strach jak hra dopadne, když ji nedělá Team Silent, ale zároveň se těšíme, že by to mohlo celou sérii nakopnout novým směrem. Troška čerstvého větru nikdy neuškodí, zvlášť když ji bude ze zadu jistit pořádně melancholickou vichřicí hudební mág Akira Yamaoka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama