jeden-z-prvnich-hernich-hororu-se-vraci
Novinka Jeden z prvních herních hororů se vrací!

Jeden z prvních herních hororů se vrací!

sleepless.

sleepless.

24. 4. 2008 13:39
Reklama

Přestože termín survival horor byl ve spojení s hrou poprvé použit až v případě titulu Resident Evil z roku 1996, tak základy tohoto podžánru byly položeny jinými tituly o mnoho let dříve. Názory se však různí, jedni považují za první skutečný survival horor Alone in the Dark, jiní zas NESovský titul Sweet Home z roku 1989, nebo arkádovku Splatterhouse z roku 1988. Podle nás je však úplně prvním survival hororem hra Haunted House pro Atari 2600, která vyšla už v roce 1981.

Svůj názor však nikomu vnucovat nebudeme, zvlášť ne redaktorům EGM, kteří za první survival horor považují výše zmíněný titul Splatterhouse (je dostupný na Wii Virtual Console), byť k tomu mají zcela zištný důvod. V dalším číslem EGM totiž dojde k představení next-genového návratu značky Splatterhouse, která se doposud dočkala celkem 4 (první hra pro TurboGrafx-16 byla portem arkádovky) her.

Nový Splatterhouse vyvíjí pro Namco-Bandai tvůrčí tým BottleRocket Entertainment, jehož vůdci mají kromě jiného na svědomí parádní a podle nás nedoceněné PS2 tituly The Mark of Kri a pokračování Rise of the Kasai, které sice vypadaly pohádkově, ale násilí v nich bylo až hanba.

Hra by měla vyjít na PS3 a X360 někdy v polovině příštího roku a hlavním hrdinou bude – stejně jako v předešlých dílech - Rick Taylor, ale těžko říci jestli bude opět zachraňovat jednak svoji manželku Jennifer a druhak sám sebe od vlivu tyranské masky, která z něj dělá brutálního bojovníka. Tak nějak jsme zapomněli dodat, že Splatterhouse hry jsou v podstatě tradiční, čili z bočního pohledu viděné mlátičky s lehkými adventure a těžkými hororovými prvky. Nový díl zřejmě bude v tomto trendu pokračovat, jen změní perspektivu na 3D a přidá trošku více příběhu. Ale to už se dozvíme brzy přes stránky EGM a nevyhnutelně příchozí oficiální představení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama