informace-o-motogp-2008
Novinka Informace o MotoGP 2008

Informace o MotoGP 2008

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

22. 8. 2008 14:29 1
Reklama

Pozornost virtuálního světa rychlých kol se před nějakou dobu zaměřila především na to, že Sony přišla o exkluzivitu ve vydávání licencovaných titulů Formule 1, a že příští ročník vyjede z depa společnosti Codemasters, konečně i pro další platformy, než byl PlayStation. Něco podobného se nyní děje i na poli hry, kopírující mistrovství světa motocyklů. Po dobu pěti let bude moci vydávat licencí posvěcené tituly pouze společnost Capcom a na Games Convention představil nejnovější MotoGP 2008.

Verze, která je v Německu k mání, je bohužel tou samou, kterou dostali novináři možnost vyzkoušet na červencové E3 v Los Angeles, vývojáři alespoň poskytli nějaké nové detaily. První z nich se týká módu kariéry, kde nebudete jezdit v kůži někoho ze současných slavných jezdců, ale čeká vás výzva v prosazení mezi závodnickou elitu sebe sama. Váš progres budete zaznamenávat prostřednictvím karierních bodů, které se budo připisovat na vaše konto. Podle nich se pak budou jednotlivé stáje rozhodovat, zda vás přijmou, či nikoliv. Vedle zkušeností budete sbírat i body upgradu, díky kterým vylepšíte svoji motorku po technické stránce.

Sympatické je, že vývojáři dají možnost všem, a to díky třem úrovním obtížnosti, lépe řečno stylu. Tou nejjednoduší bude arkádové pojetí, ve kterém nepůjde o čistotu jízdy, ale spíše akci. S ohledem na to, že hra bude zvládat 35členné startovní pole, nebude o ní jistě nouze. Druhé natavení, pokročilé, už nabídne zážitek o trochu bližší realitě a pokud zvládnete i toto, čeká vás ryzí simulace. Mimo hlavní nastavení pojetí jízdy budete moci ještě vybírat z různých sad pomocníků v brždění, řízení, nebo například stabilitě.

Vedle zmiňované kariéry počítají vývojáři také s multiplayerem, v němž si zazávodíme až ve třinácti hráčích najednou. A pokud se ptáte, kdy, tak vězte, že brzy. Hra je už údajně hotová, nebo se k tomuto statusu horentně blíží a konkrétně bychom se na závodní okruh měli pustit někdy v polovině října. Jen na závěr upozorňujeme, že výše napsané oficiálně platí pro X360, PS3 a Wii verze. Hra by ovšem měla vyjít i na PC a handheldech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama