harmonix-rock-band-za-ty-prachy-stoji
Novinka Harmonix: "Rock Band za ty prachy stojí"

Harmonix: "Rock Band za ty prachy stojí"

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 4. 2008 08:52 3
Reklama

Včera jsme vám přinesli zprávu o tom, že Rock Band bude v Evropě stát dost nekřesťanské peníze, takřka dvakrát tolik, než je tomu za oceánem. Vlastně bude stát tolik, že byste si místo toho mohli klidně koupit nějakou konzoli i s hrami. Proti nařčení z přemrštěné ceny se však rázně ohradil Rob Kay z Harmonixu, který doslova řekl, že "Rock Band prostě není jen tak normální hra." Pojďme se dále podívat, co řekl v rozhovoru pro server Eurogamer:

"Chtěli jsme se ujistit, že když vydáme Rock Band v Anglii (tedy v Evropě), že to uděláme správně. Jednou z věcí jak toho dočinit je nacpat do hry spoustu evropské muziky, což jsme udělali. Další způsob je umožnit hráčům zvolit si jakou verzi hry vlastně chtějí, což jsme v USA tamějším hráčům neumožnili. Buď si mohou koupit samotnou hru za 49 liber a skončit, protože si klidně mohou jen zpívat na USB mikrofon (PS3), nebo headset (X360). Anebo si taky mohou koupit ke hře jen kytaru, nebo jen bubny.

Anebo, pokud chtějí kompletní zážitek, si mohou koupit všechny nástroje spolu se hrou a uznávám, že cena za to je trošku vyšší. Jenže Rock Band není obyčejná hra. Ukažte mi nějakou jinou hru, která nabízí tři, naprosto odlišné ovladače? (...) Lidé možná budou zpočátku trochu naštvaní, že budou muset platit tolik, ale věřím, že zážitek z hraní, který nemohou získat z žádného jiného titulu to plně vynahradí.

A Rock Band v Evropě zkrátka musí být dražší, protože když pouze vezmete cenu hry v USA a porovnáte ji s tou pro Velkou Británii, tak v té americké není započtena 17.5 procentní daň, protože ta se v každém státě USA liší. Samozřejmě je tu ještě spousta dalších malých důvodů proč je cena vyšší, ale rozhodně nechceme lidi nějak naštvat. (...) Myslíme si, že až si lidé naší hru zahrají, tak budou říkat něco ve smyslu 'jo, tak tyhle peníze jsem neutratil zbytečně'".

To je sice dost dobře možné, ale stejně by nám vůbec nevadilo, kdybychom těch peněz museli utratit méně. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama