dalsi-dil-sagy-free-radical-s-novou-zapletkou
Novinka Další díl ságy Free Radical s novou zápletkou

Další díl ságy Free Radical s novou zápletkou

sleepless.

sleepless.

22. 12. 2008 10:46
Reklama

Příběh o konci britského týmu Free Radical se minulý týden táhl novinkami jako červená nit a je k nevíře, že jsme ještě nedorazili na jeho konec. Přitom vše vypadalo tak jasně. Free Radical prostě nenašli vydavatele pro TimeSplitters 4, ještě dříve ztratili kontakt na vývoj SW: Battlefront III pro LucasArts, a protože Haze se moc nepovedla, moc peněz tato hra nepřinesla, tak je třeba zavřít krám.

Jenže během víkendu se objevily nové informace, které poměrně výrazně mění situaci. Podle reportu na neoficiálním Free Radical blogu už zhruba před měsícem založili šéfové Free Radical – David Doak a Steve Ellis – nový vývojářský tým Pumpkin Beach, kde bylo nabídnuto místo zhruba 20 lidem z FR. Tuto informaci pak doplňuje Smashpad, kde se objevilo vyjádření jednoho ze zaměstnanců FR. Podle něj byl tým Pumpkin Beach založen už před několika měsíci pro blíže nespecifikovanou hru, aby vzhledem ke své odlišnosti nebyla nijak spojována s Haze a TimeSplitters. Šéfové Free Radical  prostě nechtěli, aby si jejich novou hru někdo spojoval s předchozími průměrnými počiny.

Aby se celá situace zamotala ještě o trošku víc, tak nejmenovaný zdroj z Free Radical vyjádřil nesouhlas s tím, že by vývoj Star Wars: Battlefront III přešel pod křídla týmu Rebellion už před několika měsíci. On sám prý na hře donedávna makal. A protože se nedá vyjádření nikoho z LucasArts ani od Rebellionu čekat, nezbývá než číhat až se někdo další prořekne.

Každopádně, zaměstnanci Free Radical dopadli oproti pracovníkům jiných krachujících týmů ještě dobře. Výplaty dostávali až do poslední chvíle a nepřišli ani o vánoční bonus. Ti, co hned neodešli za prací někam jinam a zůstali v týmu s očekáváním, že se nakonec stane zázrak, ti budou do začátku roku pracovat na TimeSplitters 4, přestože osud hry je značně nejistý. Všechno má nyní v rukou firma zajišťující nucenou správu Free Radical, která právě vyhodnocuje hodnotu týmu a není pochyb o tom, že se Free Radical pokusí někomu prodat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama