Grand Theft Auto IV Článek Vyhlídka: buďte fit na GTA IV

Vyhlídka: buďte fit na GTA IV

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

1. 4. 2008 22:00 4
Reklama

Březnová vyhlídka vypichovala z nálože nových her zejména akční tituly. Z nich se ale doopravdy vydařila jen konverze Assassin's Creed na PC, a to, přiznejme si, byla sázka na jistotu. Zato Frontlines: Fuel of War se ukázal jako pěkná, ale víceméně tuctová multiplayerová střílečka, Turning Point: Fall of Liberty zklamal na celé čáře a Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 pro jistotu nevyšel vůbec (v dubnu by to měl napravit, ostatně recenzní verze pro Xbox 360 už se hřeje v mechanice naší redakční konzole). Ani Army of Two nebyla tak dokonale bezchybná akce, jak jsme čekali, a tak musely situaci zachraňovat nenápadné PC tituly. Věřte nebo ne, Audiosurf nám sežral možná víc času, než všechny dosud vyjmenované tříáčkové hitovky, dlouhé hodiny jsme vydrželi u Imperia Romana a kolik jsme dobyli hvězdných systému v Sins of a Solar Empire, to raději nebudeme počítat.

Buďte i vy fit s Wii Fit

Co si namlouvat – dlouhé sezení před počítačem či televizní obrazovkou zdraví člověka příliš neprospívá. Kondice se ztrácí jako ptáci koncem podzimu, záda křiví jako paragraf a sehnout se přes břicho k rozvázané tkaničce je čím dál obtížnější. Z tohoto pohledu je doslova geniálním a zároveň ďábelským nápadem videohra, která umožňuje a formou ne nepodobnou Brain Trainingu vlastně i nutí cvičit doma, v obývacím pokoji. Není divu, že Wii Fit nadchl hravé Japonce. Tahle hra a zároveň nová periferie k nintendovské konzoli má obrovský potenciál. I my, Evropané, se nemůžeme dočkat, až si stoupneme na podložku, která připomíná váhu, dozvíme se pár nepěkných věcí o svém Body Mass Indexu a plochých nohách – a pak začneme plnit tréninkové plány, které nám Wii Fit uloží. Bude to dřina, ale vezmeme to zodpovědně. Tlustí redaktoři už si zabírají prominentní místa v rozvrhu cvičebních hodin.

Ostře sledovaný zločin

Grand Theft Auto IV je bezpochyby nejočekávanější hrou roku (u nás, pravda, patriotismus velí upřednostnim Mafii 2, ale všichni víme, jak to doopravdy je...). Protože vyjde až na úplném konci dubna, speciál zřejmě přineseme až v prvním květnovém týdnu. Kvaltovat ale budeme s recenzí, videorecenzí a sadou obsáhlých materiálů: kompletní historií série, souhrnem skandálů a kauz, které předchozí díly GTA vyprovokovaly, a dalšími tematickými články. Samozřejmostí bude test nedávno oznámeného Rockstar Social Clubu a všech patnácti multiplayerových režimů, které by hra měla nabídnout.

Než promluví zbraně

Co ale hrát celý měsíc, než dojde na ultimátní gangsterskou přehlídku? Pár zaručených tipů bychom měli. Gran Turismo 5 Prologue naváže na zimní závodní hity. Z trochu jiného soudku bude rozjařené arkádové Mario Kart Wii. A aby rychlých kol nebylo málo, vyjít by měla i jedna exkluzivní záležitost: Ferrari Challenge s výběrem nejkrásnějších vozů slavné automobilky.

Zatím by se zdálo, že PCčkáři nebudou mít co hrát. Ale to se zdálo v únoru i březnu – a nakonec to nikdy pravda nebyla. V dubnu čest osobních počítačů takřka jistě obhájí historická RTS z produkce Paradox Interactive Europa Universalis: Rome a konec konců, vyjít by mohla i některá z nezávislých pecek, které ovládly soutěže festivalu IGF 2008. Kdyby vyšel World of Goo i Crayon Physics Deluxe, smekne celá redakce Hrej fez.

Level 164

Už 11. dubna se na stáncích objeví 164. číslo Levelu s nabídkou, která se nedá odmítnout. Nebo byste řekli ne osmi stránkám ostře nabitým informacemi o Mafii 2? Martin Bach navštívil brněnské studio 2K Czech a jako výpalné si odnesl exkluzivní materiály. S nadsázkou můžeme říci, že víc než on ví o Mafii 2 už jedině Daniel Vávra.

V hlavním tematickém článku čísla se Jan Horčík promění ve vypravěče smutných pohádek. Pohádek o studiích, nad nimiž se po vydání jednoho či dvou hitů uzavřela víka pomyslných rakví videoherního trhu – a možná jsme tak přišli o desítky nápaditých titulů. Tradiční mix recenzí, preview, hardwarových článků, komentářů, retro ohlédnutí a samozřejmě bohatého videomateriálu na DVD doplní i plná hra, jež bude oznámena během několika dnů na Level.cz.

Dubnový kalendář

Dubnový předkrm (1.-11. 4.)
Condemned 2 (PS3 X360)
Namco Museum Remix (Wii)
Ship Simulator 2008 Add-on: New Horizons (PC)
Dark Sector (PS3 X360)
Baroque (PS2 Wii)
Assassin's Creed: Altair's Chronicles (DS)
Cobra 11: Crash Time (X360)
Hard to be a God (PC)
Mario Kart Wii
Napoleon's Campaigns (PC)
The Dog Island (PS2 Wii)
Victorious Boxers Challenge (Wii)
Wild Arms 5 (PS2)
The Settlers VI: Rise of an Empire – The Eastern Realm (PC)

 

Hlavní jarní chod (12.-24. 4.)
The Suite Life of Zack & Cody: Circle of Spies (DS)
Castle of Shikigami (Wii)
Rondo of Swords (DS)
Europa Universalis: Rome (PC)
The World Ends With You (DS)
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2: Legacy Edition (X360)
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (PC)
UEFA Euro 2008 (PC PS2 PS3 PSP X360)
Persona 3 (PS2)
DSF Basketballmanager 2008 (PC)

 

Extra výbušný nášup (25.-30. 4.)
NBA Ballers: Chosen One (X360)
Nitrobike (PS2)
Princess on Ice (DS)
Wii Fit (Wii)
Turok (PC)
Time Crisis 4 (PS3)
Grand Theft Auto IV (PS3 X360)
Call of Duty 4 GOTY (X360)
Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli (PS2 PS3 Wii)
SingStar Summer Party (PS2)
The Monkey King: The Legend Begins (Wii)
The Sims 2: Kitchen & Bath Interior Design Stuff (PC)
Rock Band (X360)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama